Utolsó felhívás, most gondoskodhatsz még autód biztosításáról!

Fizetett hirdetés

Hétvégén havazás várható! Téli gumi, biztosítások mind megvannak?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közeleg a december, ami elsősorban fejben kíván felkészülést az autósoktól, de nem árt téli gumiról és a megfelelő biztosítások megkötéséről sem gondoskodni.

A jelenlegi időjárás előrejelzés szerint idén nem kell decemberig várnunk az első havazásra, már novemberben, e hét végén megkaphatjuk azt. Aki még nem váltott téli gumira autóján, gyorsan tegye meg, már amennyiben kíván autózni fagypont körül és hóban is! De a december közeledte nem csak a téli közlekedésre való átállás kapcsán emlékeztető, hanem a KGFB díjak kapcsán is. A bő 1 millió éves fordulós (autóját 2010 előtt vásárolt) tulajdonos már meg kellett kapja idei biztosítójától a jövő évre szóló indexált díjértesítőt, s ahogyan arra már a hó elején is felhívtuk a figyelmet, érdemes egy gyors kalkulációt elvégezni, hogy akad-e kedvezőbb ajánlat, ugyanis sokszor akad. Még akár az is előfordul, hogy átszerződéssel az aktuális biztosító kínál kedvezőbb díjat, például elektronikus kommunikációra átállással. Aki KGFB kapcsán biztosítót kíván váltani, új szerződést kíván kötni, december 1-éig dönthet és mondhatja fel aktuális biztosítását, december végéig (31-éig) szerződhet az új biztosítóval. Jó hír, hogy mindez nem egy bonyolult, több fordulós folyamat, néhány kattintással, egyszerűen megtehető az Insura oldalán. Nem csupán kedvezőbb díjakat kaphatunk az átszerződéssel, hanem kiegészítő szolgáltatásokat, például részcascót vagy a télen ugyancsak különösen hasznos assistance szolgáltatást is választhatunk. Na meg az Insuránál ráadásul még azt is, hogy szerződéskötésünkkel milyen kedvezményhez szeretnénk jutni. A téli közlekedéshez különösen hasznos vezetéstechnikai tréningre, autóalkatrészre vagy autóápolási cikkekre szóló kedvezményt biztosító kupon egyaránt választható.
Hirdetés
Ha már autóápolás, bizony az akkumulátor ellenőrzésén túl nem árt fagyálló szélvédőmosóról gondoskodni, az ajtótömítéseket a befagyásukat gátló ápolóval átkenni, ahogyan kedvenc jégkaparónk megléte is megér egy pillantást. Az pedig némi átgondolást, pszichés felkészülést, hogy a lefagyott, akár behavazott autó letakarítása bizony időt fog igényelni, érdemes tehát hamarabb indulni reggelente, s nem a menet közbeni sietéssel behozni próbálni a jégkaparással eltöltött időt, hiszen télen amúgy is megfontoltabb sebességválasztás ajánlott. Épp azért, hogy ne legyen szükség a biztosításra, az csupán a biztonság kedvéért, illetve a KGFB azért legyen, mert kötelező.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?