Rekordáron a benzin, szerdától vélhetően a gázolaj is

Tovább drágulnak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az áfaemelés után a benzin már biztosan elérte eddig legmagasabb árszintjét és szinte biztos, hogy a hét közepén a gázolaj is rekordot dönt.

Még csak az biztos, amit a 2012-es áfaemelés szült: a benzin esetében 6,12, a gázolajnál 6,48 forinttal került magasabbra a nagykereskedelmi listaár, ennek eredményeként a 95-ös üzemanyag átlagos töltőállomási ára eddig sosem tapasztalt magasságba, 406 forintra kúszott.
A most 428 forintos átlagáron kapható gázolaj novemberben ugyan volt már drágább, ám hamarosan szintén rekordot dönthet. Ugyanis az elmúlt héten a portfolio.hu információi szerint mind a nemzetközi olajárak, mind pedig a forint árfolyama az üzemanyagárakat növelő irányba mozdult. A benzin nemzetközi, dollárban mért jegyzésára az iráni feszültségek hatására 1,2, a gázolajé 1,4 százalékkal emelkedett, melyhez járul továbbá, hogy a forint is gyengült a dollárhoz képest, így forintosítva a benzin ára 2, a gázolajé 3,7 százalékkal emelkedett.
Hirdetés
Utóbbiak hatásaként biztosra vehető, hogy e hét közepén is emeli árait a MOL, a benzinnél 4-5, a gázolajnál pedig 6-7 forintos emelés is valószínűsíthető, így utóbbi ára jó eséllyel túl fogja lépni eddigi, literenként 432 forintos ármaximumát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 05:59
    Permalink

    Azért azt is figyelembe vehetnéd,hogy nem csak Budapestből és nagyvárosokból áll az ország!Van akinek a munkájához elkerülhetetlen,hogy használja az autóját,így majd szép lassan vagy munkanélküli lesz,vagy éhen hal!Nem tudom mire megy ki ez az esztelen szorongatás,de a vége az lesz,hogy mindenkit rákényszerítenek arra,hogy lopjon,csaljon és más nem legális úton szerezze be a megélhetéséhez elegendő pénzt!Gratulálok a politikusainknak!

  • 2017.10.31. at 05:59
    Permalink

    Javaslom váltsunk szemléletet és ne bosszankodjunk, szörnyülködjünk többé az egyre emelkedő üzemanyagárakon, hisz megállítani így úgysem tudjuk. Nem a kormány miatt van ez, hanem az egész világ erre épül az olajbizniszre.

    Tudom, hogy elsőre nehéz, sőt morbidnak tűnik, de inkább szurkoljunk az üzemanyagáraknak, hogy menjenek minél feljebb! [b]Hajrá Benzin, ne hagyd magad Gázolaj, húzzatok bele fiúk, ki éri el előbb az 500-at?!! :-)[/b]

    Nézzük a jó oldalát, a jótékony hatásait ennek a féktelen áremelkedésnek:

    – Egyre kevesebb lesz a feleslegesen autózó, hamarosan csak az ül autóba, akinek nagyon-nagyon muszáj!
    – Budapesten és a nagyvárosokban kevesebb lesz a dugó, tisztább lesz a levegő!
    – Országosan egyre többen használják a tömegközlekedési eszközöket, melyeket így sűrűbben indítanak és gyorsabban fejlesztik majd az infrastruktúrát. Budapesten már mindhárom Metróban ingyenes wifi működik a teljes vonalon! Azért ez nem gyenge, így gyorsabban telik az idő!

    – Az autógyárak gőzerővel fejlesztik az elektromos autókat (és konnektoros hibrideket), és igyekeznek minél előbb használható, elérhető típusokat piacra bocsájtani. A gigantikus kereslet hatására villámgyorsan elterjednek!

    – Minél magasabb az ár, annál nagyobb a nyomás! Minél nagyobb a nyomás, annál előbb és hatalmasabb erővel robban be a változás! Ez fizikai törvény, nem vita kérdése!

  • 2017.10.31. at 05:59
    Permalink

    Boldog új évet…

    Ebben az országban a középkategória társadalmi szinten szép lassan pusztul kifele.
    Most jártam erdélyben, a román társadalom kicsit előrébb van ilyen szinten, de baromi gyorsan utolérjük ám őket. Ott már sokkal élesebben kirajzolódott, hogy a polgári rétegben az tud szinten maradni aki külföldre jár dolgozni és hozza haza a pénzt, meglepően sok jobbkormányos valamint olasz, spanyol rendszámú autóval találkoztam.
    Ahogy sétálsz a városban, nem lehet szó nélkül elmenni a panamerák, hummerek, cls mercik stb jóval 10 milliós árkategória feletti autók mellett, van belőlük bőven, rendszám minek, kresz szabályokat hallomásból se ismerik, egyszerűen mint a kiskirályok.
    Ugye idehaza is ismerős a jelenség?
    Nekem senki ne mondja hogy ezek egy fillér adót is fizetnek. Vagy a 20 kilós fuchs-al nyakában a tesó az x6-os BMW-vel.
    Nemnem barátaim, azokat mind ti tartjátok el. Ezért van 27 százalékos áfa meg 80 ezer forintos fizetés.
    Mert amit a politikusok elcsalnak közbeszerzéseken, a “vállalkozók” forgatnak feketén a bodzaszedők megkapnak segélyként, azok az összegek bezony hiányként jelentkeznek és valakin be kell hajtani.
    Mivel előbb említett összegek feketék, tehát papíron nem is léteznek ergo behajthatatlanok, (hiszen ami nem létezik azt hogy hajthatnák be?), így kénytelen kelletlen azokon lehet csak behajtani, aki hivatalosan adózik, fogyaszt, termel, elad, vesz, él.

    Hát ezek lennétek ti kedves barátaim és autós társaim.
    Azért ti, mert hála a jó égnek én már nem ide adózom.
    Szóval jusson eszetekbe mikor a parasztja letol a q7-tel és ehhez hasonló csodákkal a pályán, hogy elég esélyes, az emberke a te adóforintjaidból él ilyen kurva jól.

    Nagy valószínűséggel nem írtam túlzottan újat, sőt elismerem, hogy a cikkhez sincs sok köze, csak kikívánkozott belőlem így a híreket olvasván.
    További szép napot… (bár lassan ez az elköszönési forma is mindinkább ironikus hangvételűvé válik)

  • 2017.10.31. at 05:59
    Permalink

    kedves politikus barátaik tegnap még túl másnaposak voltak az emeléshez de mára már kijózanodtak és emeltek is. ez már nem is meglepő

Vélemény, hozzászólás?