4,5 literes fogyasztással jön a Toyota családi egyterűje

Újabb infómorzsák a BMW-dízeles Toyota Versóról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Katalógusadatával nem lesz a legtakarékosabb kompakt egyterű a BMW dízelével hajtott Toyota Verso, a valóságban azonban még lehet az.

Nem újdonság, hogy hamarosan és elsőként a Verso kap BMW-dízelmotort a Toyota kínálatában. Az idén megújult egyterű új motorjáról eddig is tudtuk, hogy 112 lóerővel és 270 Nm nyomatékkal, valamint 119 g/km szén-dioxid emisszióval jön. Immár vegyes fogyasztási értéke is ismert: 4,5 l/100 km. Ezzel - nem meglepően - a Verso kínálatának legtakarékosabb egysége, a kompaktméretű egyterűek között azonban nem éhezőbajnok. Katalógusértéke (4,4 l/100 km) szerint előzi például az izmosabb, szintén 1.6-os dízellel hajtott Renault Grand Scénic és a 4,1 literes értékével rekorder Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI is. A valóság természetesen hozhat eltérő sorrendet.
Fontos tudni, hogy a dízelmotornak csak a blokkját adja a BMW, befecskendező-rendszere, hengerfeje, és természetesen 6 fokozatú váltója, kifejezetten ezen modellhez fejlesztett kettős tömegű lendkereke nem BMW-eredetű. Az 1,6 literes dízel érkezésével a Versóban tesztelt 2,0 literes, 124 lóerős D-4D turbódízel tavasztól eltűnik a kínálatból, a kisebb és 8 százalékkal takarékosabb 1.6 D-4D azzal egyező, 185 km/órás végsebességet, 11,3 helyett 12,7 másodperces 100 km/órára gyorsulási értéket fog tudni adni.
Hirdetés

Az új motorral egy új felszereltség is érkezik, a Trend. Egyebek mellett sötétített hátsó ablakokkal, első-hátsó parkolóradarral, az egész kínálatban megjelenő érintőképernyős, tolatókamerás, Toyota Touch 2 multimédiás rendszerrel. Ennek újdonsága egyebek mellett, hogy navigációt a Bluetooth-kapcsolattal csatolt okostelefonról is tud futtatni, annak SMS-eit is meg tudja jeleníteni. A technikájával frissített Verso Európa legfontosabb piacain februártól lesz rendelhető, hozzánk később, tavasszal fog megérkezni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?