Csúnya, de erős: 1000 lóerővel pusztít a Fiat Multipla

Csak az akarat és egy V8-as kérdése, máris készen van a verseny Multipla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A versenyautókat és a Fiat Multiplát nem szokás egy lapon említeni, két lelkes autóépítő mégis kihozta a maximumot az olasz családi igáslóból.

A tuningautók körében nem épp az olasz egyterű a legkedveltebb, a hírnevét egész más miatt szerezte. A megosztó külsőn sokat lehetne vitatkozni, ahogy azon is, hogy a tuning javított vagy rontott az autó külsején. A lánykorában hatszemélyes Fiat hatalmas szélesítéseket kapott, az első lökhárítókkal már a havat is el lehetne tolni, az autó eleje egy újabb lépcsővel gazdagodott, ha a gyári mennyiség nem lenne elég.
Hirdetés
A motorsport inspirálta külsőhöz komoly technika is társul. Az eredeti 1,6 literes 103 lóerős blokkot jó messzire elhajították, helyette egy vérbeli amerikai V8 hajtja az autót. A Chevrolet Corvette C6 Z06 motorja nem maradt gyári állapotában, egészen 1000 lóerőig húzták, ehhez persze módosított váltó és nagyobb fékek is dukálnak. Versenyautó lévén teljesen kipakolták és becsövezték az utasteret, a sofőr és utasa versenyülésben élheti át a V8-as élményt. Az autó megépítésének ötlete két francia fiatal fejéből pattant ki, akik szerencsére találtak hasonlóan elvetemült támogatókat, a Fiat átalakulása közösségi finanszírozásból valósult meg, így nagy valószínűséggel ez lehet a világ legdrágábban megépített Multiplája, ami egyébként az alábbi - hazai - videó szerint alapból is igen potens lett volna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?