Ez a Skoda Rapid már tényleg szedán

Kínában 4 ajtóval is bemutatkozott a Skoda Rapid

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az aktuális, már itthon is árult Rapid csak úgy néz ki, mintha szedán lenne, de praktikusan ötajtós. Kínában viszont klasszikus limuzinként mutatja be a Skoda.

Nemrég próbáltuk a Skoda Rapidot, azt a Skoda Rapidot, ami a Fabia és az Octavia közé érkezett, s ami csak úgy néz ki, mintha szedán lenne, de ötajtós és praktikus - értelemszerűen nem is ezt kifogásoltuk a tesztben. Hanem főleg az árát, de most nem ez az érdekes. Az érdekes az, hogy Kínában rövidesen lépcsős farral, valódi négyajtósként jelenik meg a Rapid, mert ők még sokkal inkább szedánpártiak, mint amennyire állítólag mi vagyunk itt Közép-Kelet-Európában.
A frontrészen és az emblémán is látszik, hogy ez nem az a csak nevében Rapid, amúgy Fabia-limuzinnak tekinthető autó, ami Indiában már jó ideje kapható.
Hirdetés

A Sanghaj-Volkswagen készíttette Jetta- és Santana-rokon modell C-oszlopa kissé meredekebb, s így nagyobb fedele van a vélhetően nem szerény méretű csomagtartónak.
A Nagy Falon túl a Rapidot 1,4 vagy 1,6 literes benzinesként lehet megvásárolni 89-109 lóerővel, 5 fokozatú manuális vagy 6 sebességes automata váltóval szerelve. Hozzánk persze nem fog jönni, Kínában pedig 80 ezer jüan körüli összegért kezdik áprilisban az értékesítését. Ez közel 3 millió forint, ergo ott sem lesz olcsó szedán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 06:48
  Permalink

  Az lehet vidi500, ám a Citroen Saxo pl.,- hogy csak egy érvet írjak,- közelítően sem olyan biztonságos, mint egy Rapid, vagy ha lenne, Octavia szedán. Mivel is a szedán technika esetében nem csak egy rövid kalaptartó védi az embereket egy farbecsapódáskor, hanem ott a méretes csomagtartó masszív szerkezete is ami további gyűrődőzóna és ütközéselnyelőként funkcionál!!
  Mindemellett ha zöldséget, vagy bármely szagos, erős illatú anyagot viszünk, úgy nem dől be a szag az utastérbe, ha felnyitjuk a csomagtér fedelet. Az 5 ajtósnál üvegestől, kalaptartóstól együtt nyílik az ajtó. Ez is a háromrészes szedán mellett szól. formára szép a Rapid.

 • 2017.10.30. at 06:48
  Permalink

  Nem egészen!
  Az 5 ajtós annál egy kicsit több, mint ahogyan jellemezted. Pl. csak egy kis Citroen Saxo (5 ajtós), mindösszesen 3,72 m teljes hosszú, mégis a hátsó üléstámla előrehajtása után a csomagtérben elhelyezhető egy 160 literes hűtőszekrény, aminek a magassága 140 cm. Ez nem megy 6 méteres 4 ajtósnál sem.
  Na ez van.

 • 2017.10.30. at 06:48
  Permalink

  [u][/u]Nálunk is lehetett volna négyajtós szedán verzióban is forgalmazni a Skoda Rapidot.
  Csak vannak egyének, akiknek gondot okoz, ha nem minden cuccot csak úgy behányva, beömlesztve
  vethetnek be a csomagtérbe, hanem, kicsit esetenként fordítani kell egyet a csomagon, egyéb tárgyon…. na ez van.

Vélemény, hozzászólás?