Ha gerjedsz a fényes gumira, itt a megoldásod!

The Treatment Black-On gumibevonó, gumiápoló termékteszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pontosan, nincs rá szükség, hogy csillogjon az abroncs. Akiknek fontos az, hogy az autójuk mindig tiszta legyen és mutatós, azoknak szól. Ezzel még jobb megjelenést adhatsz kedvencednek, és hatékony is.


Gyárthatunk ideológiákat arról, hogy mennyi felesleges dolgot árulnak, mert árulnak, és tudom, hogy sokak szemében a gumifényesítő is kimeríti a teljesen feleslegesen kidobott pénz fogalmát. Hiszen, ha nem kiállításon járunk, vagy nem kereskedésben áll az autó, vagy nem eladásra kínáljuk, mégis minek lenne fényes az abroncs? Most elárulom, de ahhoz, hogy rájöjjek és lássam az értelmét, kellett ez a szett, amit még valamikor tavaly kaptunk tesztre egy ugyanilyen gyártmányú fényszórópolírozó készlettel és bőrápolóval együtt. Viszont egyszer csak ott várt a szerkesztőségünk egyik íróasztalán, bármiféle feladó nélkül, így nagyon sajnálom, de a mai napig nem tudom, honnan jött. Egy hazai weboldal kínálatában találtam meg, pár forint híján négyezerért, így egy kicsit nagyobb befektetés.

A The Treatment Black-On gumifényesítő és gumiápoló szettjétől többet kapunk, mint a legtöbb kapható gumifényesítőtől.


Hogy mitől lehet jó egy gumifényesítő, nagyon egyszerű; attól, ha tartós, ez ilyen.

A legtöbb ilyen cucc nagyon hamar egyszerűen felszívódik és eltűnik a gumiról, ráadásul spray formájában árulják, aminek pont nincs semmi értelme, mert szóródik mindenhová, és a műanyagról, vagy fényezett alkatrészekről letörölhetetlen. Ebben a dobozban két kicsi flakont találunk, amiből a mellékelt szivacsokra kell felvinni a folyadékot, fröcskölés és pocsékolás nélkül. A legtöbb gumifényesítő tudja azt, amit ez is: vizes kinézetet ad az abroncsnak, ezzel frissebbnek tűnik és sötétebbnek. És a gumi alapszíne a fekete, nem pedig a barna, amilyen az utca mocskától lesz, és bármennyire mossuk, nem fogja visszanyerni a színét. Valójában ennek a szettnek a 2-es számú folyadékával is csupán ezen az állapoton sötétítenénk, de van egy másik flakon, amivel kezdenünk kell a folyamatot, és valójában ez a fontosabb része.
Hirdetés
Kezdésként persze nem árt lemosni az abroncsokat, majd hagyni megszáradni, hiszen a koszra nem fog tapadni az 1-es komponens. Ami a fekete flakonban van, egyfajta folyékony gumi, amivel egy plusz réteget húzunk az abroncsra. Van kesztyű is a dobozban és ajánlatos is használni, mert a fekete folyadék mindenféle szöveten átissza magát. Akkor sincs baj, ha olyan lesz a kezünk, várjuk meg, míg megszárad és egyszerűen le lehet dörzsölni. Mert ez a folyadék 10-15 perc alatt teljesen szilárdra szárad és tökéletes egybefüggő fekete bevonatot képez az abroncson. A szivaccsal legyünk alaposak, minden résbe jusson a folyadékból, különben nem lesz egységes. Valójában már ettől a rétegtől is szebben mutatnak az abroncsok, de száradás után használhatjuk a második komponenst.
Ez a fényesítő, folyékonyabb, mint az alapfolyadék, így érdemes óvatosan kezelni, de ezt is a szivaccsal kell felvinnünk. Így kapjuk meg azt a vizesnek tűnő, fényes felületet, amitől újnak fog tűnni bármilyen öreg abroncs. Ami viszont a legfontosabb és nagyban különbözik a legtöbb fényesítőtől, hogy mindkét réteg szilárdra szárad, és utána is pont ugyanolyan fényes marad, mint frissen. Ennek megvan az az előnye, hogy egyrészt mosáskor nem öblítjük le az abroncsról, másrészt nem ragad bele a kosz, homok, vagy sár. Egyszerűen le tudjuk öblíteni róla a koszt, és pont ugyanolyan lesz, mint amikor frissen rákentük az ápolót. Hogy mennyire időtálló? Még nyáron kentem fel az E36 új nyári abroncsaira próbaként, mára épp csak egy kicsit mattult, de még mindig koromfeketék az abroncsok, ezért felvittem a téli kerekekre is, hogy megmutathassam, nekem bejött, és tényleg úgy mondom, hogy fogalmam sincs, honnan van.
A doboz hátulján találunk magyar leírást, a flakonokon már nem, de alapos használati utasítást olvashatunk angolul, és még képekkel is illusztrálják. A magyar szöveg finoman szólva is vicces. "Luxus kivitelű csillogást biztosít és hihetetlen látványt nyújt. Ha meglátják, félbeszakad a show műsor, odafordulnak a fejek." Azért ez egy kicsit erős, de tény, hogy akik erre kényesek, észre fogják venni. A hónapokon át tartó csillogás nem hazugság és vélhetően az UV-állóság sem, két ilyen vastag réteg már csak véd valamennyire a napsugárzástól. Ez egy olyan szett, ami teljesen váratlanul nagyot dob az autód kinézetén és nem tart több időbe felvinni egy óránál.

Ha amúgy is szereted takarítani, mosni, tisztán tartani az autódat, mint én, akkor egy ilyet próbálj ki!


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?