Íme a legmenőbb hazai mobilkonyhák!

Megnéztük a Food Truck Show felhozatalát a Kincsem Parkban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem a legmodernebbek, nem feltétlenül „csilivilik”, de mégis imádnivalók a Food Truckok, hiszen mindegyikből igazi ínyencségek bukkannak fel. Na jó, azért akadt zsírúj Piaggo is köztük, Lázár Chef pizzázójaként.

Tobzódott a finomságokban a Kincsem Park az elmúlt hétvégén, hiszen a lóversenypálya lelátói mögött szép számmal gyűltek össze az úgynevezett Food Truckok, tehát olyan kisáruszállítók, amelyeket mobil konyhákká, gyorséttermekké alakítottak át. A nagyon régitől a nagyon újig találkozhatott az éhes közönség a furgonokkal, amelyekről összeállítottunk egy kis képcsokrot. Miközben a pályán fogathajtó versenyen küzdöttek egymás ellen a zsokék, vagy épp lélekszakadva futottak az agárversenyen a kecses kutyák, Lázár Chef folyamatosan készítette a finomabbnál finomabb pizzákat. Méghozzá egy Piaggio Porter NP6-ban. Érdekes látvány, hogy az általunk is tesztelt haszonjármű mennyire sokoldalú lehet. Míg az egyik NP6-ban a valódi fatüzelésű kemencében ropogott a tűz, egy másik platóján otthonos, kockásabroszos kis étkezőt alakítottak ki. Hangulatban mindenképp vitte a prímet.
Hirdetés
Persze az idősebb masináknak is meg volt a maguk bája. Igaz, csak italokat kínált Sörbie, a T2-es Transporter, de már csak azért is kért egy limonádét az ember, hogy a közelében lehessen. Persze limonádét egy másik nagy közönségkedvencnél is lehetett vásárolni. A Barkas B1000-ből kialakított Borkasban, ahogy a nevéből sejthető, azért a limonádénál ütősebb frissítőket is ihattak a vendégek.
Hirdetés
Mellette szintén egy ritkaság, a Hanomag-Henschel állt, amely egy palacsintázót rejtett. Egyre népszerűbbek a Citroën HY furgonok, jól látszik ez abból is, hogy mindjárt kettő érkezett a rendezvényre. Az 1947-től egészen 1981-ig gyártott haszonjárműből kialakított mobilkonyhák feltűnően megszaporodtak itthon is.
Hirdetés
Persze jóval több akad olyan örök klasszikusból, mint a Mercedes-Benz Sprinter. Méretei miatt is alkalmasabb nagyobb konyhák kialakítására. Ám Mercedesből is akadtak matuzsálemek. Természetesen a haszonjárművek egyik nagymestere, az Iveco sem maradt ki a szórásból, de ugyanígy alkalmas Food Trucknak egy Fiat Ducato, vagy épp egy Ford Transit. Utóbbiból szintén megjelent a színen egy retro vas, amelyben méregerős kávét főztek. Aki nem jutott el az elmúlt hétvégén a Food Truckok közé Budapesten, később is megteheti, hiszen egész évben, az ország több pontján felbukkan a Show majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?