Ismét apadnak az üzemanyagárak

Jó hír az autósoknak: olcsóbb lesz a tankolás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a múlt hetit is túlszárnyalja az üzemanyagárak e héten esedékes árcsökkenése: a benzin átlagos literára 10, a gázolajé 6 forinttal apad szerdától.

Míg szeptember közepére az idei, és egyben mindenkori csúcsárak közelébe emelkedtek az üzemanyagárak, már a múlt héten is számottevő, 8 forintos árapadást láthattunk a benzin, és érezhető 5 forintosat a gázolaj esetében. E héten - a hétvégén taglalt okok, a nemzetközi áresés és a forint árfolyamának kedvező alakulása miatt - ismét csökkennek az árak szerdától. A Mol literenként 10 forinttal engedi lejjebb a benzin, 6-tal a gázolaj nagykereskedelmi árát, s ugyanilyen árcsökkenés várható a benzinkutak - szokás szerint egymástól jelentősen eltérő - árainál.
Hirdetés
A hét második felétől a benzin átlagára 428, a gázolajé 433 forint környékén várható, a legolcsóbb kutakon a 95-ös esetében még az 1 tized forinttal, tehát 10 fillérrel 400 forint alá csúszó reklámár is elképzelhető, a drágább helyeken azonban a 450 forint felett maradó ár sem zárható ki. A tankolással szerdáig várva akár 500 forint, tehát több mint egy liter üzemanyag ára is megspórolható, de természetesen ennél még több múlhat a megfelelő kút kiválasztásán, s természetesen olyan eset is elképzelhető, hogy valaki azzal spórolhat, ha még szerda előtt tankol. Amennyiben ugyanis csak addig halad el olcsóbb kút mellett, a hét második felében pedig csakis autópályára hajtana, lehetséges, hogy érdemesebb a kedvezőbb díjszabású kúton, még áremelés előtt tankolnia, mint a drágábbon az árcsökkentés után.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?