Kínai villanyautókat kezd árusítani világszerte a Stellantis

Európában első körben 9 országban vezetik be a kínai modelleket

Rögtön két kínai modellt is elvisz a kereskedéseibe a Stellantis, az egyik biztosan 7,7 millió forint alatti árcédulát kap.

Olcsó kínai márkájú villanyautókat hoz Európába a Stellantis, később pedig a világ többi pontján is megjelenik a Leapmotor két modellje. A márka egyébként nem a semmiből kerül a Stellantis kínálatába, hiszen a konszern 51 százalékban tulajdonolja a vállalatot.
Hirdetés
Az egyik modell a T03, egy városi kisautó, amelynek árcédulája biztosan 20 ezer euró, vagyis nagyjából 7,7 millió forint alatt lesz - legalábbis ezt ígérte Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója. Első körben 9 európai ország kapja meg, név szerint: Németország, Hollandia, Belgium, Olaszország, Görögország, Románia, Spanyolország, Portugália, és Franciaország. A T03 mindössze 3,62 méter hosszú, 1,65 méter széles, a magassága pedig 1,59 méter. A 41,3 kilowattórás akkumulátor a kínai CLTC ciklus szerint 403 kilométerre elegendő energiát tud eltárolni, a hajtásról pedig egy 107 lóerős villanymotor gondoskodik. A C10 már nagyobb kategóriában játszik, erről a méretei is árulkodnak. A 4,74 méter hosszú, 1,90 méter széles, és 1,68 méter magas SUV már 228 lóerővel érkezik, és a villanymotor a T03-mal ellentétben a hátsó kerekeken hajt. A kínai CLTC ciklus szerint ez már 530 kilométeres hatótávval rendelkezik a 69,9 kilowattórás akkumulátornak köszönhetően. Ennek áráról egyelőre nem közölt információt a Stellantis, így nem tudni mennyibe fog kerülni az említett európai országokban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?