Opel importőrré válhat az AutoWallis

Tovább terjeszkedik az AutoWallis, Opel importőrré is válhat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly ismertette 5 éves 10 éves tervét is az AutoWallis, azóta pedig a kijelölt úton haladnak, egyre több márka képviselete kerül portfóliójukba, immár Opel importőrré is válhatnak.

Tavaly év elején tőzsdére lépett, majd 5 és 10 éves tervét is ismertette az AutoWallis. Utóbbiak 2024-re az árbevétel duplázását, míg 2029-re azt prognosztizálták, hogy a cég a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója lesz. Ezen az úton haladnak, hiszen rövid és hosszú távú autókölcsönzés és számos márka képviselete egyaránt szerepel portfóliójukban, hazánkban immár nem csak az Isuzu és a SsangYong, hanem a Jaguar és a Land-Rover forgalmazói is, utóbbi márkák vezérképviseletei feladatait pedig Csehországban és Szlovákiában, valamint több éve a Balkán-térségben (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró, Románia) is ellátják.
Hirdetés

Most, azt követően, hogy idén hazánkban is átvették a Jaguar-Land-Rover forgalmazását, megszerezték a legnagyobb hazai Opel-kereskedést, valamint Szlovénia legnagyobb BMW kereskedését, továbbá pár hete a Nyugat-Magyarországon meghatározó pozíciójú, hét jelentős autómárkát (Dacia, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Suzuki és Toyota) értékesítő és szervizelő Iniciál Autóházban jelentős részesedést szereztek, egy újabb autómárka is képbe került. Nem is akármilyen, ezúttal az Opel importőri jogát szerezheti meg a folyamatban lévő tranzakció sikeres zárását követően az AutoWallis leányvállalata, a Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) három közép-kelet-európai országban.
Hirdetés
A Horvátországra, Szlovéniára és Bosznia-Hercegovinára kiterjedő megállapodás alapján a WAE az érintett országok importőri tevékenységhez kapcsolódó munkavállalóit átveszi és a versenyhatósági engedélyeket követően kezdi meg az Opel márka forgalmazását. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a csoport történetének meghatározó akvizíciójának nevezte a megállapodást, mivel a WAE ezzel az egyik legjelentősebb német autómárka importőrei közé léphet be. A lépésnek köszönhetően az AutoWallis jelentősen növelheti új gépjármű-értékesítését: az Opel tavaly 11.700 autót adott el az érintett három országban. Andrew Prest, a WAE ügyvezető igazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, büszkék arra, hogy az Opel a társaságot választotta a tekintélyes és széles körben ismert márka képviseletére ezekben a piacokon. "Az Opelnek erős gyökerei vannak a régióban, valamint kiemelkedően versenyképes és haladó formavilágú modell-portfoliója, ami nagyon izgalmas jövőt ígér számunkra." - mondta a cégvezető. Az izgalmas jövő kapcsán pedig jegyezzük meg, a Jaguar-Land Rover forgalmazása is egyre több országban került az elmúlt években Wallis kézbe. Lehet, hogy idővel az Opel kapcsán is megismétlik a forgalmazói joggal érintett országok számának gyarapítását?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?