Rendőrautónak állt a Suzuki Jimny

Az olasz rendőrség látott fantáziát az apró terepjáróban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az olasz hatóságok kötelékében ezentúl Suzuki Jimny-k is szolgálnak, a kis terepjárók az itáliai hegyekben és a szűk sikátorokban is jó szolgálatot tehetnek.

Rendfenntartásra is alkalmasnak találta az olasz csendőrség a Jimny-t, a karabélyosok hadteste első körben 10 új négykerékhajtású Suzukit állít szolgálatba. A kis terepjáró megkapta a csendőrségi autók sötétkék fényezését piros csíkkal és fehér tetővel, ahonnan persze a keresőlámpa és a kék villogók sem hiányozhatnak, továbbá világítótestekből előre is került két apró LED-es egység. A Jimny persze elfogóautónak nem lenne igazán alkalmas, tekintettel 150 km/h körüli végsebességre és a nagy tempónál imbolygó futóműre, de nehéz terepre kiváló választás a négykerékhajtással és felezővel felvértezett modell, a japán 1,5-ös 102 lóerős szívómotor pedig a tartósság ígéretével kecsegtet. A rögös terep mellett a szűk olasz városokban is helyt állhatnak a csendőrség legújabb szerzeményei, köszönhetően a rövid, keskeny karosszériának és a fordulékonyságnak, ugyanakkor az állami költségvetésre sem ró nagy terhet a kis Suzukik vásárlása és fenntartása.
Hirdetés
Az olasz csendőrség körében nem ismeretlen a Suzuki, hiszen korábban már 55 darab Suzuki Ignist is vásároltak, amik leginkább a városi bűnüldözésből veszik ki a részüket. A városi utcák szabad négyzetmétereiből keveset fogyasztó Ignis alapvetően is takarékos modellnek mondható, mostantól viszont még kevesebb benzin csúszik le a torkán, mivel már csak könnyű hibridként létezik a kis japán négykerekű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?