UAZ-ból készült az orosz Tesla Cybertruck

A Tesla különleges négykerekűje a Garage54 fantáziáját is megmozgatta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla platós modellje a hagyományos motorral szerelt konkurenciához mérten sem számít drágának, az oroszok viszont sokkal olcsóbban elkészítették a saját Cybertruckjukat, a technika persze némi lemaradásban van az eredetihez képest.

Az orosz Garage54 csapata nem szívbajos, ha átalakításról van szó, egy aprócska GAZelle vagy egy hatkerekű Lada Niva kivitelezése sem akadály. Legújabb videójukban egy Tesla inspirálta az átépítést, méghozzá a Cybertruck, aminek bemutatója futótűzként söpört végig az interneten. Némi túlzással az oroszok megoldása is „környezetbarátnak” nevezhető, mivel a Tesla alapját egy újrahasznosított jármű adta. A felhasznált UAZ 469 már egy korábbi epizódban is szerepelt, abban szó szerint kőkemény terepjáróvá változott az orosz négykerekű, mivel betonnal borították be a karosszériát.
Hirdetés
A Cybertruckhoz egyáltalán nem illik a beton külső, így először légkalapácsot használtak a mesterek, majd ezt követte a karosszéria szétvágása, így már szabadon lehetett építkezni az alvázra. A Cybertruck impozáns méreteivel nem vetekedhet egy UAZ, ezért kénytelenek voltak az alvázhoz és a kardántengelyhez hozzátoldani, majd kezdődhetett a karosszériaépítés, jelen esetben zártszelvényből. Jó pár négyzetméternyi lemez felhasználásával, illetve rengeteg hegesztéssel és flexeléssel később el is készült az UAZ Cybertruck. Az eredetihez hasonlóan az orosz verzió sem tartalmaz törhetetlen üveget, mivel az ablakhoz műanyagot használtak, a kerekek tekintetében viszont nem kötöttek kompromisszumot, hatalmas terepgumikkal szerelt abroncsokat hord az ék alakú UAZ. A Garage54 a videó tanulsága szerint most kihagyta a közúti tesztet, csak a néhány hóban megtett méter erejéig próbálták ki az ajtó nélküli járművet. Az újjászületett UAZ természetesen nélkülözi az elektromos hajtást, ellenben költségek tekintetében jócskán aláígér amerikai riválisának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?