Hirdetés

WTCC-s Alfát vegyenek!

Magyar csapat árulja az egykor WTCC-s Alfát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

James Thompson 2007-es Alfa Romeo 156 WTCC autója eladó, méghozzá a magyar Team Unicorse-tól. Ilyen egy makulátlan világbajnoki technika.

Újra WTCC-s dekorjában tündököl az Alfa Romeo 156 TC2. Fotó: Team Unicorse

Nem hétköznapi használtautó hirdetést osztott meg a magyar bázisú, csak olasz autókkal foglalkozó és csak olasz gyorsasági autókat versenyeztető Team Unicorse. Eladóvá vált ugyanis ex-WTCC-s Alfa Romeo 156-osuk, ami nem csak egy egyszerű világbajnoki technika, hanem az utolsó, amit az olasz N Technology annak idején felkészített. A hirdetés a Racecars Direct oldalára került fel, ahonnan az is kiderül, hogy visszakapta eredeti WTCC-s fényezését, amivel még James Thompson versenyzett 2007-ben.

Két, mára komoly bajnokságokban versenyző, és komoly sikereket szerző pilótánk is benne nevelkedett

Azóta persze hosszú utat járt be a versenyautó. Még Kiss Norbi, kétszeres Kamion EB bajnokunk és a jelenleg WTCC-ben induló, Zengő Motorsportos Ficza Feri is versenyzett vele az ETCC S2000-es értékelésében. Az autónak egyébként minden alkatrésze eredeti és teljesen homológ. 2,0 literes, 4 hengeres erőforrását állítólag 290 lóerősre húzták 2014-ben a mindössze 1140 kilós autóhoz. Ezeken kívül duplatárcsás könnyített kuplungról, 6 sebességes szekvenciális váltóról és elektromosan vezérelt befecskendezésről is beszélhetünk. Azért ezek nem hangzanak rosszul. Külön érdekesség, hogy az alvázat James Thompson dedikálta.

Hirdetés

Még egykori pilótája is dedikálta. Az AlfaCity16 eseményt is meglátogatta, ahol az új Giulia-val is találkozott. Fotók: Team Unicorse

A 156-osról nekem is rengeteg kép készült az évek során, íme egy 2013-as a Hungaroringről

Aki tehát homológ világbajnoki technikát szeretne vásárolni, az megteheti mindössze 85 000 eurós, azaz kb. 25,5 millió forintért. Extra 10 000 euróért tartalék alkatrészeket is biztosít a csapat, például a felfüggesztéshez, a váltóhoz, a kasztnihoz és a komplett fékrendszerhez. Egyébként több pilóta is elmondta, hogy az egyik legjobban irányítható WTCC konstrukció volt valaha a 156-os. Pletykák szerint az Alfa tervezgette a világbajnokságra való visszatérést, de egyelőre csak a TCR Series-en vannak jelen Giulietta-kkal.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?