AUDI A2

(2000 - 2005)

Pozitív


Egyedi megjelenés, könnyű vezethetőség, kiváló minőség és értéktartás, kategóriáján belül méretes (390 literes) és jól variálható csomagtér, nívós berendezés.

Negatív


Közepes teljesítményű motorok, oldalszélre érzékeny karosszéria, kemény futómű, hátul szűkös fejtér.

Méret, kényelem, kidolgozás

Bár vállban kicsit szűk, és hátul nem túl magas, mégis, négy személy számára elegendő helyet kínáló, részletekbe menően gondosan kivitelezett, formai játékoktól mentes, komoly (komor?) utastér, néhány sérülékeny műanyag alkatrésszel. Kis méretei ellenére jól használható, variálható, dupla padlós beltér - bár a csomagtartó alaphelyzetben nem túl nagy. Esőben, rossz időben, különösen tolatáskor hiányzik a hátsó ablaktörlő.

Különleges felszereltség

Ritka a fapados alapmodell, a kínálatot magasabb felszereltségi szintű, gazdagon felextrázott példányok alkotják.

Ajánlott motor

Benzines vagy dízel, a 75 lovas változatok az elterjedtek - nem túl sok, de épp elegendő az úgy 1200 kiló önsúlyhoz, de még mindig jobban mennek, mint a csupán 61 lóerős, így folyamatosan túlterhelt 1,2 TDI. Ritkábbak a dinamikusabb 90 lovas 1.4 TDI-k, és leginkább a valamivel többet is fogyasztó, 115 lovas 1,6 FSI.

Fenntartási költség

Megbízhatóságuk ellenére lassan a legfiatalabb A2-esek is kikopnak a "fiatal-problémamentes" kategóriából, a VW építőszekrény-alkatrészek még megfizethetők, de a többi alkatrésznél, a javításoknál magas Audi árszínvonallal kalkulálhatunk. Az alumínium karosszéria nem rozsdásodik ugyan, viszont már egy kisebb sérülés kijavítása is sokkal drágább a szokásosnál!

Biztonság

Nem csak a négycsillagos NCAP eredmény, a gazdag biztonsági felszereltség jelenti az A2 esetében a biztonságot, hanem a stabil futómű, a széria ESP is segít a balesetveszélyes szituációk megoldásában.

Típustörténet

Bemutató, motorok: 1.4/75 LE; 1.4 TDI/75 LE. Felszereltség: Style Package

Új, három hengeres TDI: 1.2/61 LE Felszereltségek: Style Package Plus, Advance Package, High-Tech Package

Új, direkt-befecskendezéses benzinmotor: 1.6 FSI/110 LE.

Modellfrissítés, új hűtőmaszk. Új motor: 1,4 TDI/90 LE.

Újrahangolt futómű. Új felszereltség: S line

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre