CHEVROLET AVEO

(2006 - 2015)

Pozitív


Vagány forma, a korábbiaknál sokkal igényesebb külső és belső, egészen jó futómű. Sok rakodóhely, felhasználóbarát kialakítás. A szedán csomagtere 502 literes, az ötajtósé csak 290, de sokkal jobban bővíthető. Felszerelését tekintve jó ár/érték arány.

Negatív


Sokat fogyasztanak a benzinmotorok, az 1,6-os automata vezetése megszokást igényel. Hátra, keresztben rossz a kilátás a széles C oszlop miatt.

Méret, kényelem, kidolgozás

Kemény, felületre mégis jól eltalált műanyagok az utastérben, a kettős színvilág is jó ötlet. Az ülések állíthatósága jó, a vezetőé magasságban is tág határok között szabályozható. Minden kezelőszerv elhelyezése logikus, a vicces műszeregység illik az autó külseje sugallta vagánysághoz. Az Aveo nem öncélú divateszköz: rengeteg rakodóhellyel, dupla kesztyűtartóval, széles ajtózsebekkel nyeli el a használók holmiját. A szedánt fél köbméteres puttonya családi kocsivá avatja, a kisebb kapacitással bíró ötajtós viszont jobban variálható. A férőhely elöl és hátul is elegendő.

Különleges felszereltség

Alapvetően nem érheti panasz sem a kidolgozást, sem a felszerelést. Már az alapverzióban is van tempomat, első elektromos ablak, központi zár, CD-s rádió. Hátrány, hogy az extrákat csomagokban kínálják, és sokszor motorhoz kötött egy-egy tétel megvétele.

Ajánlott motor

A benzinesek közül az 1,4-es és az 1,6-os sokat fogyaszt, teljesítményüket magas fordulaton adják le. Érezhető rezonancia az utastérben. Az 1,2-es két változatban is elérhető, a szerényebb 70, az erősebb 86 lóereje leginkább városi használathoz elegendő.

Fenntartási költség

Az új Aveo alapjaitól újonnan felépített modell, ennek ellenére nem mutatja jeleit komoly gyerekbetegségeknek, és kidolgozási minősége is meggyőző. Az általános garancia 3 év (vagy 100 000 km), az alkatrészek árai pedig nincsenek elszállva, így a Chevy kisautója nem állítja megoldhatatlan feladatok elé gazdáját.

Biztonság

Vitán felüli, hogy jár a maximális pontszám, mert a Euro NCAP teszten szintén így végzett az Aveo. A legolcsóbb kivitelben is széria az ABS, az ESP menetstabilizáló, a visszagurulás gátló, és az összes biztonsági öv használatára figyelmeztető jelzőrendszer, valamint 6 légzsák.

Típustörténet

Bemutatkozik a négyajtós, Daewoo Kalos alapú Aveo

Piacon a négyajtós Aveo, a korábbi, meredekhátú Chevrolet Kalos Aveo néven folytatja pályafutását

Frissül a három- és ötajtós Aveo

Második generációjába lép az Aveo

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre