CHEVROLET SPARK

CHEVROLET SPARK

(2005 - 2015)

Pozitív


Divatos megjelenésű, könnyen kezelhető miniautó, főképp városi használatra tervezve. Kis fogyasztás és fenntartási költségek.

Negatív


Keskeny karosszéria, vibrációk a háromhengeres motor esetén, egyszerű kivitelű utastér, apró csomagtartó.

Méret, kényelem, kidolgozás

Keskeny utastér, papíron öt-, de gyakorlatilag csak négyszemélyes, egyszerű anyagok, jó összeszerelési minőség. Könnyű ki- és beszállás, praktikus ötajtós karosszéria, a középre tett műszerek helyét szokni kell, kis csomagtartó.

Különleges felszereltség

Szegényes alapfelszereltség, és a gazdagon felszerelt modellek se kényeztetnek nagyon. Felárért hagyományos automatikus váltó is kérhető az alapmotorhoz.

Ajánlott motor

Egyszerű, megbízható motorok. Városba elég a remegős háromhengeres is, de országútra inkább az ezres négyhengerest válasszuk. Viszonylag dinamikus motorok, automata váltóval viszont lomha a 0,8-as.

Fenntartási költség

Az egyszerű technika előnyei a megbízhatóságban jelentkeznek. A főként városi használat miatt a futóművet érdemes átnézni, sok a viharvert lökhárítós példány.

Biztonság

Az alapmodellben csak egy légzsák, oldallégzsák csak a csúcsmodellhez rendelhető.

Típustörténet

Megindul a Daewoo Matiz forgalmazása 0,8 literes háromhengeres motorral

Modellfrissítés, apró módosítások a kocsi orrán és farán

Már egyliteres, négyhengeres (64 LE) motorral is elérhető

Márkanév-váltás, a Daewoo Matiz Chevrolet Spark-ként folytatja pályafutását, néhány piacon Chevrolet Matizként forgalmazzák. A 0,8 literes változatlan, új egyliteres (67 LE) motor. A háromhengeres négyfokozatú automatikus váltóval is kérhető

Modellfrissítés keretében új lökhárítót kap az autó, de ettől eltekintve nincs változás

Generációváltás

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre