CITROEN C4 PICASSO

(2006 - 2013)

Pozitív


Különleges, mondhatni szép formájú karosszéria, különösen jó kilátás, tágas és kényelmes utastér, praktikus variálhatóság, újabban BMW-PSA motorok. Hét üléssel is kapható.

Negatív


Autópályán erős szélzaj, rángató robotizált váltó, megszokást igénylő ergonómia.

Méret, kényelem, kidolgozás

A márkához illően futurisztikus a műszerfal, amely középre helyezett digitális blokkból ontja az információkat. Grand néven hosszabb, hétüléses karosszériával is elérhető, de a pótülések maximum gyerekeknek kényelmesek. Rengeteg az üveg, ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is - utóbbi a túlzott nyári felmelegedés. Alapvető funkcionalitását tekintve nincs baj a C4 Picasso-val, de a kezelőszervek megszokást igényelnek, többek között ilyen a vezető és az első utas között megosztott klímavezérlés. Ugyancsak furcsa szerzet a gombokkal zsúfolt kormány. Automataváltós kiviteleknél könnyen elérhető mini hűtődoboz található a váltókar hagyományos helyén.

Különleges felszereltség

A csúcsmodellek berendezése nagyon igényes, finomak a kárpitok, puhák a műanyagok, de az olcsóbb változatok sem vallanak szégyent - a C4 a kategória élmezőnyében van. Az üléspozíció megszokást igényel, és az ülésállítás sem a legegyszerűbb feladat.

Ajánlott motor

Nagy kár, hogy a turbós 1.6 THP benzinmotor csak az MCP6 félautomata váltóval együtt rendelhető. A dízelek közül már az 1.6 HDi is hozza a kötelezőt, a 2.0 HDi erőfölénye leginkább a sokat, és hosszú utakon autózóknak érheti meg - e dízel 2010-től 150 lóerővel is választható a korábbi 138 lovas mellett.

Fenntartási költség

A dízeleknél érdemes nagy futásteljesítményre számítani, és vásárlás előtt mindenképpen ajánlott egy teljes körű átvizsgálás. Az alkatrészek árai döntően átlagosak.

Biztonság

5 csillagot adott az Euro NCAP, és a felnőttek mellett a gyermekek is biztonságban vannak a fedélzeten - feltéve, ha megfelelő ülésben utaznak. Legyen szó aktív vagy passzív védelemről, a C4 Picasso egyaránt magas szintet képvisel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre