FIAT STILO

FIAT STILO

(2001 - 2008)

Pozitív


Praktikus kialakítású, az ötajtósnál tágas utastér, különösen jól használható kombi. Széles választék mind kivitelben, mind eladó példányokban - csalogató árakon.

Negatív


Elég zötyögősen rugózik a háromajtós, de mozgása minden változatban elég unalmas. Nem jellemzően olaszos kocsinak szánták - sikerült, de mi értelme?

Méret, kényelem, kidolgozás

Az ötajtós tágasabb és kényelmesebb, mint a háromajtós. A hangulat és a kialakítás viszont mindkét esetben elég komor. A kombi az ötajtóshoz áll közelebb, csak még praktikusabb a nagy raktér miatt. Hátul szűkös háromajtós, tágas ötajtós, hatalmas kombi. A sok rakodózseb, a praktikus részletek jól használható autóvá teszik.

Különleges felszereltség

A négy felszereltségi szint között mindenki megtalálja a neki valót. Bár alapból is jól felszerelt, mégis használtan nyugodtan válasszunk csúcs felszereltségű példányt, minimális a felár.

Ajánlott motor

Az 1,4-esnél vagányabb a pörgős kis 1,2-es, ha több erő kell, jöjjön az 1,6-os, aminél az 1,8-as csak fogyasztásban tud többet. Az iszákos 2,4-es versenyző alkatoknak való. Nyerő dízelek.

Fenntartási költség

Alapvetően tartósak, nagyrészt kedvező áron karbantarthatók a szerkezetei, csak néhány jellemző bosszantó apróságot kell megúsznunk - vagy elviselnünk.

Biztonság

A felnőttek és a gyermekek védelmére is négy csillagot kapott az EuroNCAP teszten, a gyalogosoknak viszont nem kegyelmez. Alapfelszereltség az ABS és a két légzsák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre