FORD FIESTA

(2002 - 2008)

Pozitív


Talán a legjobb vezetési élményt nyújtja a kategóriájában, viszonylag tágas, és jól megépített, közvetlen kormányzás, takarékos dízelek.

Negatív


Unalmas formaterv, olcsó anyagok az utastérben, kényelmetlen ülések, elavult és hangos alapmotor, kicsi üzemanyagtartály.

Méret, kényelem, kidolgozás

Öt- és háromajtós karosszéria, magas vezetői pozíció. Ergonomikus kezelőszervek, minden logikus, és egyértelmű. Olcsó hatású műszerfal. Az A oszlop merevítése csökkenti a vezető lábterét. Viszonylag tágas, 285 literes csomagtartó könnyű bővíthetőséggel, sok tárolórekesz az utastérben. Átlagos helykínálat, csak a hátsó fejtérre lehet panasza a 180 centi felettieknek, a hátsó üléseket lehajtva sík padlót kapunk.

Különleges felszereltség

Nem túl gazdag az alapmodellek felszereltsége, de a drágább modellekben már elegendő kényeztetést találunk, a legjobb a Ghia.

Ajánlott motor

Városi használatra mindegyik jó, országúton azonban az 1,4-esek, vagy a még nagyobb motorok vannak elemükben. Kulturált és erős dízelmotorok, nyomatékos és pörgős sportmotor az ST-ben (2.0 16v).

Fenntartási költség

Csak az 1,3-as és a kétliteres motor fogyaszt sokat, a többi átlagos étvágyú, kivéve a takarékos dízeleket. Szinte csak az elektronikával szokott gond lenni, jó gyártási minőség, de zörgések előfordulhatnak.

Biztonság

Négycsillagos törésteszt 2003-ban, két légzsák és ABS széria. A több légzsák feláras.

Típustörténet

Bemutatkozik a Fiesta, a Ford Edge-Design formatervezési filozófiájának jegyében; alapáron ABS-el, oldalégzsákokkal és szervokormánnyal.

Fiesta Sport 1,6 literes 103 lóerős benzinmotorral, Euro 4-es benzinmotorok.

Modellváltás, előbb a három-, majd az ötajtós Fiesta és a Fusion Minivan debütálása.

Négyfokozatú automata váltó a kínálatban.

Megjelenik a 150 lóerős Fiesta ST

Modellváltás: a napvilágot lát a "kinetic-Design" formatervű új Fiesta.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre