HYUNDAI I10

HYUNDAI I10

(2008 - 2015)

Pozitív


Tetszetős karosszéria, tágas utastér, takarékos motorok, jó rugózás, kedvező vételár, három év garancia.

Negatív


Olcsó, rossz tapintású anyagok, kanyarban billeg, fokozott oldalszél-érzékenység, jelentős szél- és motorzaj.

Méret, kényelem, kidolgozás

Magas üléspozíció, de az égimeszelők nem tudják eléggé hátratolni az ülést, és a térdhely is kevés nekik. A kormány csak fel-le állítható, szűk tartományban. Viszonylag kényelmesek az ülések, a műszerfal egyszerű és áttekinthető. Egyféle, ötajtós karosszéria. Négyen egész jól elférnek benne, bár papíron ötszemélyes. Pohártartók és rekeszek is vannak bőven. A csomagtartó 225 literes, és van padló alatti rekesze is. Bővítés után sík felületet kapunk.

Különleges felszereltség

Olcsó, kellemetlen tapintású műanyagok az utastérben és az üléshuzat sem kényeztet. A legolcsóbb, Classic felszereltségben is van központi zár, szervokormány, és mp3-as hifi is. Felárért négyfokozatú automata váltó is rendelhető a kisebb benzineshez.

Ajánlott motor

Pörgős, négyhengeres, 16 szelepes benzinmotorok 66, ill. 75 lóerős teljesítménnyel. Az erősebb már autópályára is elég, akárcsak a szintén 75 lóerős háromhengeres dízel. Ez hangosabb és jobban remeg, de takarékosabb és nyomatékosabb.

Fenntartási költség

A Hyundai-ok híresen megbízható autók, vélhetően az i10 sem lesz a szerelők kedvence. A garancia rá 3 év kilométer-korlátozás nélkül, de sokat elmond, hogy egyes országokban 5 évet adnak rá.

Biztonság

Négycsillagos törésteszt, a gyerekekre és a gyalogosokra is nagyon vigyáz. Széria a két légzsák és a blokkolásgátló, oldallégzsák csak a legdrágább Style felszereltséghez jár. ESP nincs.

Típustörténet

A Kia Picantóval közös padlólemezen, 1,1 és 1,2 literes benzines és 1,1 literes dízelmotorral jelenik meg az Atos utódja.

Modellfrissítés: szolid formai változások, új, 1,0 literes, 69 lóerős alapmotor, 99 gramm/kilométer szén-dioxid emisszióval. Az 1,2 literes benzines 85 lóerősre izmosodik, dízel már nincs a palettán.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre