JEEP GRAND CHEROKEE

(1999 - 2015)

Pozitív


Kategóriatársaihoz képest kedvező ár, városban is használható, szinte kompakt külső méretek, értékelhető terepjáró képesség, óriási csomagtér, élvezetesen bugyborékoló V8-asok, remek Mercedes dízel.

Negatív


A V8-asok sokat fogyasztanak, a 3,1 literes olasz dízel traktorba való, a hajtáslánc nem valami tartós, az összeszerelési és anyagminőség helyenként igencsak megkérdőjelezhető, a hátsó ülőlap túl mélyre szerelt.

Méret, kényelem, kidolgozás

Elöl szellős, tágas utastér, amerikai hangulatúak az alig tartó ülések és az egyszerű, olcsó hatású, zörgős műanyagok is. Mélyre szerelt, igazából csak kétszemélyes hátsó ülőlap. . Óriási csomagtartó (pótkerék kívül, alul elhelyezve), átlátható kezelőszervek, praktikus részletmegoldások, kizárólag automata váltó, könnyű kormányzás.

Különleges felszereltség

Kifejezetten gazdag felszereltség, rengeteg kényelmi extrával telepakolva, a Limited változatokban már tényleg minden benne van.

Ajánlott motor

Az ősrégi, sorhatos benzines igénytelen igavonó, alig fogyaszt kevesebbet mint a dögös hangú, modernebb, 4,7-es V8-as, ami remekül illik a gép karakteréhez. A 3,1-es VM Motori dízel traktorra emlékeztet, nyers és kulturálatlan, és nem is megy jól. Legjobb választás a Mercitől származó 2,7-es közös nyomócsöves dízel.

Fenntartási költség

Nem annyira szervizigényes mint a híre tartja, de a javíttatása drága, nem olcsó az alkatrész sem. A benzineseket öröm tankolni - a kutasoknak... Váratlan hibák vihetik el a vásárláskor megtakarított pénzt.

Biztonság

Nincs Euro NCAP törésteszt, Oldallégzsákot nem mindig találunk és a létra-alváz sem energiaelnyelő-elvezető képességéről híres.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre