MERCEDES-BENZ GLC-OSZTÁLY

(2016 - )

Pozitív


Kiváló minőség, a márkától megszokott anyagok és összeszerelés. Elöl remek helykínálat, a legfrissebb választható extrák és biztonsági rendszerek, látványos megjelenés, kellemes méret.

Negatív


Korlátozott kilátás hátrafelé, szokást igénylő kezelőszervek, kényes, könnyen koszolódó bőrkárpitozás.

Méret, kényelem, kidolgozás

Nem tolakodóan nagy, még épp kényelmesen elférni benne, leginkább elöl. A hátsó sornak a fejtér lehet szűk, csomagtere 500 literes, viszont nem túl praktikusan használható. Alapvetően sportos hangolású, 19 colos felnikkel keményen fut, de határozottan vezethető és csak néha ráz. Kérhető légrugós futóművel is, ha a maximális kényelem a cél. Az ülések határozott tartásúak, kemény tömésűek, az anyagok minősége kiváló, ami fémnek tűnik, az az is, a műanyagokhoz is jó hozzáérni a díszítő elemek pedig mutatósak.

Különleges felszereltség

A GLC Coupéhoz is elérhetőek a Mercedes legfrissebb fejlesztései, így a vezetéstámogató rendszerek javát megkaphatjuk. Adaptív tempomat, sávtartó-asszisztens, holttérfigyelő, vészfék-asszisztens, parkolóautomatika és Head-up display is kérhető hozzá.

Ajánlott motor

A kétliteres dízelmotor 170 lóerővel és 400 Nm-es nyomatékával kiváló választás lehet. Fogyasztása még 4MATIC összkerékhajtással is 8 liter alatt tartható. Kiegyensúlyozott, finom járású és kellemes hangú. 9G-TRONIC automataváltóval kapható csak, ami szintén jól teszi a dolgát.

Biztonság

Vezetéstámogató rendszereinek köszönhetően szinte mindenre figyel helyettünk, a ráfutásgátló figyelmeztet, ha közel kerülünk az előttünk haladóhoz, a sávelhagyás-figyelő pedig lelassítja az autót, ha rámentünk a vonalra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre