MITSUBISHI COLT

(2002 - 2008)

Pozitív


Stílusos formaterv, tágas utastér, jó variálhatóság, szélvész-gyors CZT. Megbízható kisautó, háromféle karosszériával (kupé-kabrió változat is van).

Negatív


Olcsó anyagok az utastérben, rossz kilátás, kényelmetlen üléspozíció, érzéketlen kormányzás, pontatlan manuális váltó, gyenge alapmotor, kis csomagtér.

Méret, kényelem, kidolgozás

Egyszerű műszerfal, gagyinak ható átlátszó kék betétekkel. Logikus elrendezés, olcsó anyagok, de üde formák. Csak fel-le állítható a kormány. Tágas utastér, akár négy felnőtt is kényelmesen elfér benne. Jó variálhatóság a sínen tologatható, kivehető, és lehajtható hátsó üléseknek köszönhetően, és sok a tárolórekesz. Még előretolt ülésekkel is viszonylag kicsi a csomagtér.

Különleges felszereltség

Gazdag felszereltség, az alapmodellben is van klíma, elektromos ablakemelő, központi zár, szervokormány. Felárért fokozatmentes CVT automata is kérhető. A kabrióhoz bőrülés is van.

Ajánlott motor

Modern motorok. Zajos és gyenge az 1.1-es háromhengeres alapmotor, érdemesebb legalább a 95 lóerős 1.3-ast venni. Jó az 1.5-ös benzines, a csúcsot a CZT 1.5-ös, 150 turbómotorja képviseli. Az 1.5-ös dízel zajos, újonnan drága volt.

Fenntartási költség

A holland összeszerelés nem olyan gondos, mint a japán, de alapvetően megbízható kisautó. Zörgő utastéri műanyagokra és búgó első toronycsapágyra kell felkészülni, komoly költségekre nem.

Biztonság

Négycsillagos Euro NCAP törésteszt, széria a két légzsák és az ABS. A gazdagabban felszereltségűekben oldal- és függönylégzsák, valamint ESP is van.

Típustörténet

Bemutatkozik a Colt hatodik generációja

1,5 literes Turbo CZT debütálása

Napvilágot lát a a Colt kupé-kabrió változata, a Colt CZC

Ráncfelvarrás, új orrot kap az autó, törlik a dízelt

A gyártás vége

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre