MITSUBISHI LANCER

(2003 - 2009)

Pozitív


Igazi, sallangmentes japán autó, még a kilencvenes évek stílusában. Nincs benne semmi felesleges, de ami van, az tartós és jó minőségű. Kiforrott technika, precíz váltó, tágas utastér, megbízható működés.

Negatív


Unalmas, jellegtelen külső, talán csak a kombi néz ki egy kicsit jobban. A kétliteres benzines kicsit szomjas, és különleges extrákat se várjunk tőle.

Méret, kényelem, kidolgozás

Aki már ült japán autóban, egyből feltalálja magát a Lancerben. Mutatósak a fehér hátlapos műszerek, de a piros megvilágítás fárasztó lehet a szemnek. A kormány csak fel-le állítható, de így is könnyű megtalálni az ideális vezetői helyzetet. Kényelmesek az ülések, de oldaltartásuk lehetne határozottabb. Zavarja a hátralátást a hátsó középső fejtámla. Mai mércével is tágas a Lancer utastere, hátul felnőttek is kényelemben utazhatnak, és ők is beállíthatják a támla dőlését. Elegendően tágas a 430 literes csomagtér is. A kombié ugyan kisebb (344 liter), de sokkal jobban kihasználható, az üléstámlák lehajtása után sík felület nyerhető. Titkos rekeszek is vannak a Wagon csomagtartójában, a kivett roló pedig elhelyezhető a padló alatt.

Különleges felszereltség

A belső anyagok minősége megfelelő, a felső műanyagok puhák. A használtpiacokon fellelhető Lancerek általában jól felszereltek, szinte mindben van klíma, négy elektromos ablak, és központi zár is.

Ajánlott motor

A leggyakoribb erőforrás a megbízható 1,6-os, 98 lóerős benzinmotor 150 Nm nyomatékkal. Könnyen viszi az 1,2 tonnás Lancert, erősebbnek érződik a valóságnál, fogyasztása 7-8 liter. Szereti a pörgetést, de alul is terhelhető. A kétliteres nem érződik 37 lóerővel erősebbnek, és jóval többet is fogyaszt. Az Evo kétliteres turbómotorja 280 lóerős, igazi vadállat, hatalmas fogyasztással.

Fenntartási költség

Nagyon megbízható, igazi japán autó, ez a Lancer még nincs teletömve extrákkal és bonyolult elektronikával. Típushibája nincs, csak a szükséges karbantartási munkákat kell elvégezni rajta, és hálásan fog szolgálni. 15 ezrenként igényel olajcserét.

Biztonság

Törésteszt nem készült róla, de légzsákokkal rendesen el van látva minden Lancer. ABS és hat lufi mindegyikben van, egyesekben még a hátsó ülésekhez is jutott oldallégzsák.

Típustörténet

Bemutatás, motorok: 1.3 (82 LE), 1.6 (98 LE)

Új motor: 2.0 (135 LE). Bemutatkozik a Lancer Evolution VIII (265 LE)

Törlik az 1,3-as motort. Bemutatkozik a Lancer Evolution IX (280 LE)

Modellváltás

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre