PEUGEOT 3008

(2016 - )

Pozitív


Látványos formaterv, egyedi megoldások, nagy helykínálat, kiváló vezetési élmény, sportos hangolású futómű, bőséges extralista, remek összeszerelés

Negatív


Szűk fejtér, bizonytalanul működő sávtartó asszisztens, alkalmanként túl kemény futómű, nincs összkerékhajtás

Méret, kényelem, kidolgozás

Az Év Autójának választott 308-as alapjaira építkezve tágas SUV-t készítettek. Csomagtere 510 literes, elöl és hátul is kényelmes helykínálatú utastere remek anyagokból, példás összeszereléssel kínál igazán jó komfortot.

Különleges felszereltség

Alapáron is kijelzőt kapunk a kormány mögé, és a központi kijelzőre kerülnek a fő funkciók, mint például a szellőztetés. Adaptív tempomat, kormányzás-asszisztens és vészfékasszisztens mellett magától parkolásra is képes lehet.

Ajánlott motor

A háromhengeres benzinesek mellett négyhengeres dízelek érhetők el hozzá. Az ideális választás valószínűleg az 1,6-os HDi dízel, alacsony fogyasztása mellett kellő dinamikával mozgatja a 3008-ast.

Fenntartási költség

A THP motoroknál - főként városi használat mellett átlag feletti kokszolódás léphet fel, a dízelek megbízhatóbbak, de esetükben is van turbó, van részecskeszűrő, ami az 1,6-osoknál 120 ezer kilométerenként cserélendő. Fontos az olajcseréket és az olajminőséget tartani, különben komoly motorhibák és kiadások adódhatnak.

Biztonság

A ma kapható legtöbb vezetéstámogató rendszert lehet kérni hozzá, így sávtartó, adaptív tempomat, vészfékasszisztens is növelni tudja a biztonságot.

Típustörténet

Az új

2016-ban jelent meg, az elsőhöz mérten merőben más koncepcióval és kivitelezéssel. Az új divat szerint már SUV-ként, azaz szabadidő-autóként dolgozták át, ami az előd hasonló méretei mellett emelt hasmagasságot és határozottabb megjelenést jelent. Inkább tűnik terepjárónak, ugyanakkor összkerékhajtás nincs hozzá egyelőre. Formaterve vad, izgalmas részletekkel tűzdelt, egy könnyen nem felejtjük el. A beltér is hasonlóan emlékezetes, a második generációs iCockpit különleges, semmihez nem hasonlítható vezetési és utazási élményt nyújt.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre