RENAULT FLUENCE

(2009 - 2015)

Pozitív


Kifejezetten komfortra hangolt, Mégane-alapú limuzin, alapváltozatban is példamutató biztonsággal. Az átlagos igényeket minden szempontból tökéletesen kielégíti, a kedvező ár nem jelent rossz minőséget.

Negatív


Drága a dízel, és érezhető a turbólyuk, ez különösen városi forgalomban igényel megszokást. Bosszantó apróságok az utastérben, pl. rossz a műszerek elhelyezése.

Méret, kényelem, kidolgozás

A műszerfal formája és anyaghasználata szinte teljes mértékben a Mégane-t idézi, de a túlságosan hanyatt döntött műszereknél elmarad a digitális sebességmérő. Az összeszerelés jó. Hihetünk a szemünknek, a Fluence valóban tágas utasterű, nagy, közel 500 literes csomagtartóval rendelkező autó. Pozitívum a huzatmentesen dolgozó klíma, komfortos a feláras kártyás rendszer, a csomagtartó rosszul elhelyezett pántjai azonban kárt okozhatnak lecsukáskor.

Különleges felszereltség

A legfontosabb extrákért (pl. xenon fényszóró) fizetni kell, ettől függetlenül a legolcsóbb változat is tudja mindazt, ami egy modern autótól elvárható.

Ajánlott motor

A Mégane-hoz képest a Fluence motorkínálata sokkal szerényebb. Benzinesből kizárólag szívó 1.6-os választható, míg dízelből kétféle teljesítménylépcső létezik.

Fenntartási költség

A Renault minőségjavulása várhatóan az eladáskor is érezteti majd a hatását, mindenesetre a Fluence egyre népszerűbb a hazai piacon. Vásárláskor érdemes észben tartani, hogy sok autó kerül céges flottába, és nem valószínű, hogy ezt hangsúlyozzák majd az értékesítéskor.

Biztonság

Biztonság szempontjából jelesre vizsgázik a modell, az utasok védelme nem ár- vagy kivitelfüggő, már az alapváltozat is maximumot nyújtja (ABS, ESP, ASR kipörgésgátló, front-, oldal-, függönylégzsákok, stb.)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre