SUZUKI IGNIS

(2016 - )

Pozitív


Az elődnél jóval divatosabb külső, vidám beltér, jó első ülések, élénk és takarékos szívómotor, kompakt méret, meglepően jó tereptulajdonságok az összkerekes változatoknál, elérhető SHVS enyhe hibrid változat, opciós robotizált automata

Negatív


Mozgó középkonzol, kissé kemény futómű, olcsó és zörgő anyagok, magas csomagtérküszöb, oldalszél-érzékenység, könnyen elforgó kerekek, indirekt kormány

Méret, kényelem, kidolgozás

Valódi mini-SUV, a Suzukitól megszokott minőségben és kidolgozásban. Kompakt méretével tipikus városi kisautó, olcsó műanyagokkal, ám mindezt vidáman tálalva.

Különleges felszereltség

AllGrip Auto összkerékhajtásával valódi SUV. A GL alapfelszereltséghez már jár a vészfékassziszens, a GLX sztereó kamera alapú sofőrsegédet, LED-es fényszórókat és sávelhagyásra-figyelmeztetőt is kap. Az összkerekes változatokhoz lejtmenet-vezérlő is jár.

Ajánlott motor

Egyetlen motorral kínálják a visszatérő Ignist. Az 1,2 literes 90 lóerős szívó benzines városi használathoz tökéletesen elegendő erőt biztosít. A turbó hiánya miatt valószínűleg tartós lesz.

Biztonság

Csak az alapfelszereltség kapott 3 csillagot az Euro NCAP törésteszten, a GLX csúcsfelszereltség már 5 csillaggal büszkélkedhet. Jelentős az oldalszél-érzékenység és a virsli gumiktól nem kell komoly tapadást várni.

Típustörténet

A 2015-ös Genfi Autószalonon mutatkozott be a Suzuki iM-4 koncepció, ami egy mini összkerekes városi SUV-t vetített előre.

októberében már Ignis néven pózolt a Tokiói Autószalonon, az elődjétől teljesen eltérő köntösben, a Suzuki Cervoról vett dizájnelemekkel. A japán piacra szánt verziók gyártása 2016 januárjában kezdődött egy teljesen új platformra. Hazánkba a Balenoból már ismert 1,2 literes szívó benzines motorral érkezik, ami 90 lóerőt biztosít a mindössze valamivel 800 kiló feletti, itthon ultrakompakt-SUV-nak elnevezett Ignisnek. 5 sebességes kézi, valamint robotizált váltóval is elérhető, kérésre SHVS enyhe hibridként is rendelhető, akkumulátora az ülések alatt kap helyet.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre