TOYOTA PRIUS

(2016 - )

Pozitív


A hibrid úttörő negyedik generációja minden korábbinál nagyobb és tágasabb, tömege ugyanakkor csökkent, ahogyan fogyasztása is. A világ legjobb termikus hatásfokú benzinmotorjával vegyes értéke mindössze 3 l/100 km. A Prius kényelme is elsőrangú.

Negatív


Viszonylag magas áron adják, felszereltsége kötötten gazdag. Hátul korlátozott a fejtér, csekély a terhelhetőség.

Méret, kényelem, kidolgozás

Futurisztikus formák, de hibátlan anyaghasználat és kidolgozás jellemzi a Priust. Sokan hőbörögnek a mechanikus (lábbal vezérlendő) rögzítőfék miatt.

Különleges felszereltség

Egyebek mellett távolságtartós tempomat is jár az alapverzióhoz, ugyanakkor a bőrborítású kormányért meg kell venni a második felszeteltséget, azzal egyebek mellett már kulcs nélküli nyitást és indítást, 17 colos alufelnit, valamint head-up displayt is kapunk.

Ajánlott motor

A Prius - ahogyan mindig is - egyetlen hajtáslánccal választható. Benzinmotorja 1,8 literes, Atkinson ciklusú, a világ legjobb termikus hatásfokával.

Biztonság

Könnyű vele gyorshajtani, hiszen futása nagyon csendes. Már az alapverzió is koccanásgátlós, természetesen 5 Euru NCAP csillagos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre