VOLVO V40

(2012 - 2016)

Pozitív


Igényes utastér, átlag feletti személyre szabhatóság, menetbiztonsági elektronikák tárháza. Takarékos, csakis turbós egységeket soroló motorpaletta.

Negatív


Prémiumos ár, automata váltóval csakis dízelmotorral kapható.

Méret, kényelem, kidolgozás

A kompakt kategória igényeinek megfelelő helykínálat jellemzi, utastere kényelmes, hangsúlyosan négyszemélyesre formázott, számukra a méretosztályban átlagon felüli kényelmet ad a szintén átlagon felüli minőségben kidolgozott utastér. A csomagtér jól pakolható, az ötajtós konkurensekéhez hasonló méretű, könnyedén bővíthető.

Különleges felszereltség

Kényelmi, de főként biztonsági arzenáljával is messze túlmutat méretkategóriáján a V40. A sofőr helyett parkolóautomatika is tekerheti a kormányt, életét araszolófunkciós tempomat is könnyítheti. Az utastér 6 különféle kombinációjú bőrkárpittal, panorámatetővel tehető egyedivé, a kijelzővel megoldott műszerfal kinézete konfigurálható.

Ajánlott motor

Nincs rossz választás, már az 1,6-os, 150 lóerős alapmotor is kellő dinamikát ad. Mindegyik motor stop-startos, 6 fokozatú váltós, automata csak a nagyobb dízelekhez választható, ezért aki kuplungmentes kényelmet szeretne, az gázolajost kell vegyen.

Biztonság

Az alsó-középkategória legbiztonságosabb modellje a EuroNCAP szerint. Utasait első-, oldalsó- és függönylégzsák, sofőrjét térdlufi is óvja. Légzsákot még az elütött gyalogos számára is nyithat (a világon elsőként), de a baleseteket alapáron gyalogosfelismerős városi koccanásgátlóval igyekszik elkerülni. Távolságtartós tempomatja, sávváltás-segédje, sávtartó-automatikája sokat segíthet a hosszú utazásokon is.

Típustörténet

2012. 3. A Genfi Autószalonon bemutatkozik a V40 2012. 7. A hazai piacra is megérkezik a V40
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre