Továbbra is a fehér autó a legmenőbb

Szerinted is fehérben a legszebb egy autó?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Világszerte minden negyedik vásárló fehérben rendeli meg új autóját - derült ki egy felmérésből. Dobogós szín még a fekete és az ezüst.


Minő meglepetés, ahogy tavaly, továbbra is a fehér szín a legnépszerűbb - derül ki a PPG festékgyár szokásos éves jelentéséből. Sőt, globálisan már 25%-os a fehér népszerűsége, azaz idén minden negyedik új autót fehérben kérte vásárlója. Valamilyen fehérben a sok-sok közül, miként a még szintén eléggé kedvelt, 18-18 százalékon álló feketének és ezüstnek is megannyi változatát készíttetik és kínálják a márkák. A képzeletbeli dobogósokat a szürke, a piros, a kék és a zöld követi, a "természetes" fények mellett.
Hirdetés

Az észak-amerikai cég nyilván az USA-ra vonatkozó statisztikával is előrukkolt: ott 21%-kal vezet a fehér, 19-cel második a fekete, 17-tel harmadik a szürke - picivel előzve az ezüstöt (15). Ázsiában is a fehér szín a favorit, a trón csupán Dél-Amerikában az ezüsté, még. Ami a jövőt illeti, a PPG szakembere több mint 60 új árnyalat bevezetését jósolja a 2016-2017-es modellévre. Pasztellektől a pinkfélékig, de persze élen a fehéres-feketés-szürkés-ezüstösökkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 21:28
    Permalink

    Szerintem is azért a fehér a legmenőbb, pontosabban a legnagyobb darabszámban eladott autó, mert a vásárlások döntő többsége céges. Valóban vesznek cégek is sötét autókat, de tapasztalatom szerint az a jellemző, hogy az igazgató, meg a kereskedelmi igazgató fekete kocsival jár, minden más “lóti-futi” meg fehérrel.
    Ma már valóban van vállalható fehér szin is, pl. egy 5-ös BMW vagy egy X6-os ma már jól néz ki fehérben is.
    Kb. 8-10 éve mondta egy autó-nepper ismerősöm, hogy fehér és piros kocsit nem szabad venni, mert nagyon nehéz eladni. Azt mondta, hogy hogy egy fehér kocsit kétszer annyi idő volt eladni, mintha bármilyen más színű volt. Sokan egy telefonhívás után, amikor megtudták a szint el sem jöttek megnézni (akkor még leginkább ujságban hirdetett, nem neten).

  • 2017.10.29. at 21:28
    Permalink

    Na, ez nem így van. A ’90-es években igazad lett volna ezzel az állításoddal, de ma már közel sem. A céges személyautó flották jelentős részénél a sötét színek preferáltak a business code miatt, a fehér max. a haszonjárműveknél.
    Egyszerűen az van, hogy mint a ’70-es években, most is divatos szín a fehér.

  • 2017.10.29. at 21:28
    Permalink

    Nyilván semmi köze az eredményhez annak hogy a legtöbb céges autót ebben a színben (fehér / ezüst) rendelik meg…

    Ott pedig nincs értelme tetszésről beszélni…

Vélemény, hozzászólás?