“Nem mered!” – szóltak a Viper sofőrjének, aki sajnos merte

Egy Dodge Viper bánta sofőrje túlzott egóját, akit az irigykedők cukkoltak

Újabb eset bizonyítja, hogy a Dodge Viperrel vigyázni kell. Ezt sajnos egy meggondolatlan tulaj saját kárán tapasztalta meg.

Több szempontból is tanulságos, ami a héten az amerikai Sioux Cityben történt. A Dodge Viperek karambolainak hosszú sorához csatlakozik ez a legújabb eset, ami megint csak alátámasztja: ezzel a sportkocsival vigyázni kell. A Viperek hírhedtek nehéz irányíthatóságukról, ez szinte köztudott, bár úgy tűnik, mégis van olyan, aki túlbecsüli saját képességeit az amerikai sportkocsi egyik példányának volánja mögött. Pedig logikus lenne, hogy egy 8,4 literes V10-es motorral szerelt, hátsó tengelyen hajtó, 600 lóerős amerikai sportkocsi nem kezdőknek való.
“He’s gonna hit that Prius” [OC]
byu/FrenchFriesPancakes inIdiotsInCars
Hirdetés


A videó készítői egy éppen a parkolóhelyéről szabályosan kiálló Dodge Vipert figyeltek meg egy ablakból. Ismeretlen okból - és egyébként kifejezetten felelőtlen módon - úgy döntöttek, heccelni kezdik a Viper sofőrjét. Először csak maguknak jegyzik meg, hogy nekitolat a Priusnak (ami valójában egy Corolla, de a koccanás akár tényleg meg is történhetett), majd hangosan kiabálják, hogy "Nem mered!" Pechére a Viper tulajdonosának ablaka le volt húzva, így meghallotta a hitetlenkedők rosszindulatú megjegyzéseit, ami bizonyára sértette az önbecsülését. Reagálni kellett az alaptalan vádakra, így bátran/vakmerően bő gázt adott a Vipernek. Sajnos ennek rossz vége lett, mert elvesztette irányítását az autó felett. Az első farolást még javítani tudta, de túlkorrigált, és onnan már nem volt visszaút: egyenesen egy Honda Pilot hátuljába rombolt, amit még az útpadkán is áttolt. A vétlen autó komoly töréseket szenvedett, de a Viper sokkal rosszabbul járt: az első lökhárító teljes leamortizálásán túl könnyen előfordulhat, hogy a motornak is baja lett. És akkor még nem is említettük, hogy a Vipernek ez a generációja (a második széria frissített kivitele) több tízmillió forintnyi összegért szokott gazdát cserélni. Ha volt is rá biztosítása a sofőrnek, még akkor is bánhatja, hogy ilyen könnyedén hagyta magát károkozásba hajszolni - és még örülni kell, hogy személyi sérülés nem történt. A Viper veszélyességén túl persze az is tanulság, hogy nem szabad a járművezetőket zavarni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?