Több éves börtönbüntetésre ítélték a rendőrökkel szívózó sofőrt

Az augusztus elején az M2-es autóúton menekülő Mercedes sofőrje évekre rács mögé kerül

Komoly börtönbüntetést szabtak ki annak a Mercedesnek a sofőrjére, aki többször is nekiment az őt üldöző rendőrautóknak. Mutatjuk mire számíthat az, aki járőrkocsikat tör-zúz!

Hatalmas visszhangot váltott ki nyár végén az akciófilmekbe illő üldözés, ahol a rendőrök csak a két menetirányt elválasztó betonfalra felnyomva tudták megállítani a Mercedes sofőrjét az M2-es autópályán. A most elítélt sofőr többször is ütközött az őt kergető járőrökkel mielőtt kitört volna a jármű egyik kereke, és még a sérülés után sem akart megállni, hiába üldözték ekkor már három rendőrautóval.
Hirdetés
Az augusztus elsején történt eset kapcsán a Váci Járásbíróság most hirdetett ítéletet, a fiatal férfit pedig több vádpontban is bűnösnek találták. A bíróság 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte elsőfokon hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt történő járművezetés bűntettének elkövetése miatt. Emellett a bíróság meghosszabbította a férfi letartóztatását a másodfokú döntés meghozataláig. A Mercedes sofőrje és ügyvédje fellebbezett.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?