10 éves a VW Touareg – a vevők kapnak ajándékot

Volkswagen Touareg X - így ünnepel a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pontosan 10 évvel ezelőtt debütált a Volkswagen Touareg, jubileumi szériával ünnepel a Volkswagen.


Noha a mostani Volkswagen Touareg még viszonylag friss, 2010-ben érkezett modell, a Porsche Cayenne luxusterepjáróval azonos alapokra épülő, szintén nem szerénységéről híres széria első generációja pontosan 10 éve, 2002 őszén debütált. A jubileumot fényűzően felszerelt Edition X különszériával ünnepli a Volkswagen.
Az ellátmány felára 9125 euró, azaz közel 2,6 millió forint, ám a vevők biztosak lehetnek abban, hogy tételenként rendelve nem kapnák meg ennyiért az egyebek mellett különleges Nappa bőrt, 19 colos "Moab" alufelniket, és a hold fényét idéző sötétkék metálfényezést társító ellátmányt. Továbbá nyitható panorámatető, fémszínű tetősín, LED-es menetfénnyel kombinált bi-xenon fényszóró és sötétített hátsó lámpabúra szintén jár az így még exkluzívabb megjelenésű szabadidő-autóhoz. Ráadásul rajta van a "Chrome & Style" dizájncsomag, sötétített hátsó ablakokkal, krómozott csomagtérküszöb-betéttel, és persze "Touareg X" logók is kerültek az első sárvédőkre.
Hirdetés

Extrák az utastérbe is bőven jutottak, a barna Nappa bőr kárpitozást valódi ébenfa betétek egészítik ki az ajtókon és a műszerfalon, a küszöbökön pedig megvilágított "Touareg X" feliratok jelzik a különleges kiadást, s hogy a modellnevet nehogy elfelejtsék az utazók, jutott belőle a bőrözött kormányra, a váltógombra, de még a szőnyegekre is. A Touareg X ellátmány a Touareg mindegyik, azaz a hibridet is beleértve ötféle motorjával társítható - Németországban már rendelhető is, a legolcsóbb (3,0 literes, 204 lóerős, V6 TDI BlueMotion) verzió ára 61 025 euró.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?