Drágább üzemanyagokat hoz a nyuszi

Húsvétra már drágábban tankolhatunk, legalábbis szerdától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdán a szokottnál jelentősebb mértékben emelkedik a benzin és a gázolaj ára is. Ismét a benzin kapja a nagyobb ártöbbletet, de még mindig a gázolaj lesz drágább


Múlt hét pénteken csak a benzin ára emelkedett, akkor 4 forinttal drágult a 95-ös, most szerdán pedig újabb 6 forintos áremelést kap a Holtankoljak.hu információi szerint. Ugyanakkor literenkénti 5 forinttal drágul a gázolaj is.
Hirdetés

Szerda után tehát már növelt áron tankolhatunk a húsvéti utazásokhoz, a hét közepétől a 95-ös benzin literenkénti átlagára 365, a gázolajé még mindig magasabb, 368 forint lesz. A töltőállomások között természetesen a jövőben is igen jelentős, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségeket tapasztalhatunk, a drágább helyeken így aztán mindkét üzemanyagfajta ára átlépheti a 400 forintos lélektani szintet is.
Bár egy 50 literes tankolás esetén (azonos árszabású kúttal számolva) a benzin esetén 300, a gázolajnál 250 forintot is jelent az, hogy szerda előtt vagy után töltjük-e autónkat, még többet spórolhatunk azzal, ha igyekszünk elkerülni a szemtelenül drága, például autópályák mentén található töltőállomásokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?