A korábbiaknál is erősebben drágulnak az üzemanyagok

Szerdától a benzinért és a dízelért is többet fizetünk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még tovább emeli az üzemanyagárakat a MOL. Szerdán a múlt héten látottaknál jelentősebben drágul a benzin és a gázolaj is.


Míg az előző héten szerdán és pénteken is 2, illetve 4 forinttal került feljebb a benzin és a gázolaj ára, így heti szinten 4, illetve 8 forintos drágulást láthattunk, a Holtankoljak.hu információi szerint e hét szerdán egy jelentősebb és egységes, literenkénti 5 forintos áremelés következik a benzin és a gázolaj esetén is. A 95-ös literenkénti átlagára így 332-333, a dízelé 334-335 forintra emelkedik.
Hirdetés

Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos árszórás, a drágulás következtében azonban aligha lesz már olyan benzinkút, ahol 300 forint közelében maradnak az árak; mind több lesz, ahol a 350 forintos árszintet már elérik. Bár a gázolaj az év elején látott, 300 forintos mélypontjához képest már 35 forinttal, több mint 10 százalékkal drágább lesz szerdától, még mindig olcsóbb, mint egy évvel ezelőtt, ugyanez elmondható a benzinről is. A 2012-ben, 450 forintos literár felett tetőzött csúcsárakhoz mérten - egyelőre még - mindkét üzemanyagfajta több mint 100 forintos előnyt mutat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?