A Pirelli szeretné tesztpilótának

Räikkönen újra Formula–1-es autóba ülhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Formula–1 jövő évi gumiszállítója, a Pirelli szeretné, ha Kimi Räikkönen lenne segítségére új gumijai tesztelésében.

Kimi Räikkönen mint tesztpilóta térhet vissza a Formula–1-be.
A 2011-es szezontól három évig a Pirelli szállítja majd a gumit a csapatoknak.
A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után az olasz gyár minden csapat rendelkezésére bocsát majd két garnitúra abroncsot, hogy az autófejlesztés végső stádiumában figyelembe tudják venni a gumik karakterisztikáját.
Addig is azonban a Pirelli szeretné a gumijait egy tapasztalt versenyzővel kipróbálni. Az F1-es szezon közbeni teszttilalom miatt ezt éles versenyautóval nem tehetik, ezért egy GP2-es autó, vagy egy korábbi BMW, esetleg Toyota Formula–1-es autó szerepel a tervek között.
Először a Mercedes GP harmadik versenyzőjét, Nick Heidfeldet akarták felkérni erre a feladatra, de azzal a Mercedest hozták volna előnyös helyzetbe, ezért kellett az olaszoknak egy nem aktív versenyzőt keresni, amely feladatra Kimi Räikkönen lenne a legalkalmasabb.

Räikkönen tavaly hagyta el a Formula–1-et, hogy az idén a rali vb-n folytassa pályafutását, miután az F1 körüli cirkusszal tele lett a hótaposója. A vezetést azonban szereti, ezért nem kizárt, hogy ha a Pirelli komoly ajánlatot tesz, megfontolja azt.
„Kimi egyelőre arra koncentrál, amit csinál (a rali vb-n)” – mondta Steve Robertson, Räikkönen menedzsere. „De ha a Pirelli megkeres minket, akkor tárgyalhatunk róla. Persze minden attól függ, hogy Kimit érdekli-e ez a kihívás, és hogy belefér-e a programjába.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?