Az állami ünnep után a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz

Pénteken ismét csökkennek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az augusztus 20-ai állami ünnepet követő pénteken még tovább apad a bezin és a gázolaj ára.

Míg szerdán csak a benzin ára csökkent - literenkénti 3 forinttal, az augusztus 20. utáni pénteken a benzin és a gázolaj árát egységesen, 2-2 forinttal mérsékli a MOL. Az újabb mínuszt követően a 95-ös benzin átlagára 358, a dízelé 349 forint lesz. A világpiaci árak esésének köszönhetően július közepe óta jelentős, a benzin esetén 42, a gázolajnál 26 forintos mínuszt könyvelhettünk így el - alig több mint egy hónap alatt. Tavaly szeptember és idén január között ugyancsak számottevően, mintegy 100 forinttal csökkentek az üzemanyagárak, januártól júliusig viszont alapvetően drágulás következett. Az árcsökkenésnek az elemzők szerint még nincs vége. Bár a hazai üzemanyagárak - a jelentős adóterhek miatt - sajnos nem olyan meredeken apadnak, mint a tőzsdei olajárak, de a töltőállomási átlagárak így is mind távolabb kerülnek a 2012-ben (a benzinnél áprilisban, a gázolajnál már január végén) tapasztalt 450 forint körüli csúcsszinttől.
Hirdetés
Továbbra is igaz természetesen, hogy az egyes töltőállomások között jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbségek is adódhatnak, a hagyományos (nem prémium) üzemanyagok esetén jelenleg a legdrágább kutak esetén sem kell 400 forintos literárakra számítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:04
    Permalink

    Az lesz, hogy Iránt újra beengedik a kőolajpiacra és még nagyobb túlkínálat jelentkezik. Ez van, nem kell mögé semmiféle összeesküvés-elméleteket gyártani, még ha nehéz helyzetbe is kerülsz, hogy nem tudsz az üzemanyagárak miatt hőbörögni.

Vélemény, hozzászólás?