Benzinmotorral is bemutatták az első elektromosnak szánt Mazdát

Az MX-30 az első elektromos Mazdának készült, most mégis hagyományos verziót mutattak be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tisztán elektromos hajtásával a Mazda MX-30 már Magyarországon is kapható. A különc Mazdát azonban mégsem szánta annyira különcnek a gyártó, most hagyományos hajtással is bemutatták.

Nagyot vállalt a Mazda európai szereplését illetően, bemutatták első villanyautójukat, az MX-30-at. Az új crossover dedikált villanyautóként mutatkozott be, de azt már előre elárulták, hogy készül hatótávnövelő benzinmotorral szerelt változat is. Most azonban egy olyan verziót mutattak be Japánban, mely még nem az, az elektromos hajtás teljesen hiányzik belőle. Egy 2,0 literes benzinmotoros, 24 voltos könnyű hibrid rendszerrel szerelt kivitel került most piacra, mely egy teljesen hagyományos hajtásláncnak tekinthető a jelenlegi kínálatban. Az MX-30 ezzel a hajtáslánccal nem mutat fel semmi különbséget az Európában kapható CX-30-cal szemben, csupán különleges formatervét, mely a Kodo dizájn egy újabb irányvonala. Az MX-30 Európába is érkező benzinmotorral szerelt kivitele egészen más lesz. A Mazda ugyanis egy új fejlesztésű bolygódugattyús Wankel motorral készül, melyet az autó orrába fognak beépíteni, és csak az akkumulátor töltésére fog szolgálni, hajtani nem lesz képes a csinos crossovert.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?