Csúnya balesetet szenvedett az orosz luxusautó

Alaposan összetört a Putyin-limuzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag a moszkvai pátriárka Aurus Senat típusú luxusautója karambolozott az orosz főváros egyik sugárútján.

Talán most juthatunk a legközelebb az igazsághoz az orosz gyártású Aurus luxusautók biztonságával kapcsolatban. Egy ilyen, igen ritka autó ütközött ugyanis nagy sebességgel egy, az útját keresztező Volvóval a moszkvai Béke sugárúton.
Hirdetés
Az autót a rendszáma alapján Kirill pátriárka járműveként azonosították, bár az Ortodox Egyház tagadta ezt, ahogy azt is, hogy a pátriárka az autóban utazott volna a baleset idején. Annyi biztos, hogy a jármű kék villogóval közlekedett, főútvonalon, így elég meglepő, hogy a Volvo egyszerűen csak kihajtott elé. A baleset igazán attól érdekes, hogy az Aurus Senat típusú limuzinról a mai napig csak töredékes információink vannak. Az orosz gyártású jármű a legdrágább luxusautók közé tartozik. Ez a kisebbik kivitele is bő 5,6 méter hosszú és 2 méter széles üresen úgy 2,7 tonnás, 4,4 literes motorja pedig közel 600 lóerős. Közelebbről azonban Oroszországon kívül keveseknek volt módjuk megvizsgálni: jelenleg leginkább Vlagyimir Putyin szövetségesei használnak ilyen luxusautókat. Így azt sem igazán láthatta a világ, hogy hogyan törik egy ilyen monstrum – egészen mostanáig.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2023.05.26. at 00:43
  Permalink

  Azért meg kell hagyni ez egy szánalmasan csicska nép.
  A korrupt vallási vezetőjük egy kamurolls royce-szal furikázik, ami úgy törik ropira egy fele akkora Volvón mintha papírból lenne.
  Milyen lehet akkor egy Lada töréstesztje? 🙂
  Amúgy tényleg felmerül a kérdés mi a francot képzelhetett a Volvós? Ez nem annyira ródprezensz autó hogy mindenki félre ugorjon, és mi van, ha nem egy ilyen papír-rolls royce érkezik hanem egy öreg ZIL?

Vélemény, hozzászólás?