Drágulnak az üzemanyagok, történelmi csúcson a gázolaj

Ismét drágul a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdától a benzin 4, a gázolaj 5 forinttal kerül többe a hazai benzinkutakon. A gázolaj ára ezzel az emeléssel történelmi csúcsra tör.

Az MTI piaci forrásokból származó információi szerint e hét közepén bruttó 4 forinttal emeli a benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. Ezáltal a benzinkutakon szerdától a benzin esetében 395, a gázolajnál 392 forintos átlagos literenkénti átlagos ár várható.
A múlt heti világpiaci árváltozások láttán pont ellentétes, a benzin esetében jelentősebb mértékű árváltozás volt feltételezhető, ám úgy néz ki, a Mol már most kezdi megszoktatni az autósokkal a gázolaj, november 1-től csupán az adóváltozások miatt 16 forinttal emelkedő, magasabb árszintjét.
A jövő hónap elejétől ugyanis a gázolaj után literenként 13 forinttal magasabb jövedéki adót kell fizetni, ami a rá rakódó áfa miatt 16,25 forintos literenkénti árnövekedést jelent. Novembertől tehát minden bizonnyal nem lesz gázolaj 400 forint alatt, aki pedig 390 forint alatt tankolna dízel üzemanyagot, az lehetséges, hogy utoljára e hét közepéig teheti meg, bár a kutak közötti 15-20 forintos ár-eltérés miatt már erre sincs mindenhol lehetőség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 09:50
    Permalink

    Az alábbiakban olvasható reagálási stílus, felháborodás már sokszor, és sok hasonló témájú cikkben megtörtént a fórumozók részéről, amiből én is kivettem a részem.

    Azonban érdemes 2 lépést hátralépni, és megnézni, milyen helyzetben van Magyarország. Súlyos az örökség, amit átvett a jelenlegi hatalom, és ezt még tovább fokozza bizonyos területeken elhibázott gazdaságpolitikájával. Hosszú…. A kettő együtt már nagyon sok így együtt, tehát jobb a jövőben sem várható, sőt még inkább rosszabb, és ezalatt nem csak az üzemanyagárakat értem.

Vélemény, hozzászólás?