E hétre is jut üzemanyagár-emelés, de a benzin nem drágul

Most szerdán csak a dízel ára nő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Drágulással közelít egymáshoz a benzin és a gázolaj ára, szerdától utóbbiért kell többet fizetnünk.


Míg a múlt héten a benzin ára nőtt jelentősebben, most szerdán már csak a gázolaj fog drágulni, az sem vészesen. A Holtankoljak.hu információi szerint a hét közepén literenkénti 2 forinttal kerül feljebb a gázolaj ára, amivel még mindig nem éri utol a benzin előző heti drágulását és árszintjét sem. Múlt héten ugyanis 13 forinttal nőtt a 95-ös benzin, 9 forinttal a gázolaj ára.
Hirdetés

Marad tehát a 95-ös literenkénti 356 forintos átlagára, szerdán ugyanakkor 351 forintra változik a gázolajé, ami az akkori emelés után is olcsóbb marad. Nagyságrendileg még mindig ugyanannyiért tankolunk, mint tavaly ilyenkor és drágábban, mint egy hónappal ezelőtt, de jelentősen olcsóbban, mint a 2012-ben adódott, 450 forint környéki árcsúcsok idején.
Természetesen a szerdai 2 forintos gázolajár-emelés elenyésző ahhoz képest, hogy az egyes töltőállomások között akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak, így aztán örök szabály, hogy tankoláskor nem elsősorban annak idejére, hanem sokkal inkább helyére ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?