Egyen alkatrészekkel tennék egyenlőbbé a Forma-1-et

Újabb segédkéz jöhet a kisebb Forma-1 csapatoknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kiegyenlítést szeretne a Liberty Media, csupán költségcsökkentéssel segítenék a kisebb Forma-1 csapatok felzárkózását a gyáriakhoz.


Szabványosított alkatrészeket vezetnének be a Forma-1-be, hogy, ha kiegyenlíteni nem is, de legalább közelíteni tudják egymáshoz a csapatok kiadásait és esélyeit. Mindezt Chase Carey, az F1 új első embere jelentette be, aki hozzátette: „Számos mód áll rendelkezésünkre, hogy csökkentsük a költségeket, azonban nem akarjuk egységesíteni vagy épp lebutítani az autókat. Nagyon fontos, hogy megmaradjon a versengés és a világelső technológiai háttér, azonban néhány alkatrész szabványosítható lehet.” Az még egyelőre nem tisztázott, hogy mely alkatrészekről lenne szó, Ross Brown tavaly a futómű bizonyos részeit vetette fel, mint jó alternatíva. Szerinte olyan alkatrész szabványosítására lenne szükség, ami „nem rontja el a show-t, és amelyeken a nézők amúgy sem veszik észre a különbséget.”
Hirdetés

A Forma-1-es csapatok kiadásai jelenleg nagyon változóak. Míg a Ferrari kb. 330 millió fontot költött tavaly, addig a Force India vagy a Sauber 90-95 millió fontot. A csapatok közti különbségek pedig az évek során hatványozottan kijöttek a versenypályán, a futamok egyre kiszámíthatóbbak lettek. Épp ezért találnának ki valamilyen segédcsomagot, amivel felzárkóztathatnák a privát kézben lévő csapatokat. Mindebből természetesen a bajnokság is profitálna, hiszen ha izgalmasabb a verseny, több a néző. Nem kiegyenlíteni akarják az istállókat, csupán egy közös pénzügyi területre hozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?