Egynapos autóversenyzők

Ismét Magyarországra látogat a Formula BMW Racing

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptemberben immár második alkalommal látogat Magyarországra a BMW speciális vezetéstechnikai képzése, a Formula BMW Racing Experience.


Szeptemberben immár második alkalommal látogat Magyarországra a BMW speciális vezetéstechnikai képzése, a Formula BMW Racing Experience, amely keretében szinte bárki autóversenyzővé válhat egy napra. A Hungaroring versenypályán tartott félnapos és egynapos tréningeken a BMW professzionális instruktorai valódi versenykörülmények között segítenek elsajátítani az érdeklődőknek egy Formula versenyautó vezetését. A két programra gyakorlatilag bárki jelentkezhet önköltségen, aki a minimális fizikai feltételeknek megfelel. A szeptember 11-i félnapos képzés kezdőknek ajánlott, míg a 13-i egész napos képzés azoknak, akik korábban már vettek részt ilyen tréningen.

A képzésben a Forma 1-es versenyzéshez közeli élményt erősíti, hogy a jelentkezőket valódi F1-es versenypályán, teljes versenyfelszerelésben tanítják meg vezetni, a programban résztvevő BMW FB02-es versenyautó pedig megegyezik azzal az autóval, amelynek volánja mögött tehetséges fiatalok versenyeznek a három nemzetközi Formula BMW sorozatban. A BMW valenciai központjából számos tehetséges versenypilóta került ki az évek során, a legkiemelkedőbb tehetségek pedig a Formula BMW versenysorozatában is megmérettethették magukat. Sőt, ebben a tehetségkutató kupasorozatban tűntek fel és voltak bajnokok olyan híres Forma 1-es pilóták is, mint Sebastian Vettel – minden idők legfiatalabb futamgyőztese, jelenleg 2. helyezett az F1-bajnokságban – vagy éppen Nico Rosberg, aki összetettben jelenleg a hetedik helyen áll.
Hirdetés

A BMW FB02-es versenyautó egy 140 lóerős, igen magas biztonsági standardokkal ellátott, hatfokozatú szekvenciális váltójú erőgép, amelynek 0-ról 100 km/órára való gyorsulása négy másodpercet vesz igénybe. Az autó paraméterei miatt a jelentkezőknek olyan fizikai feltételeknek kell megfelelniük, mint például a 160-188 cm közötti magasság vagy a jó fizikai erőnlét. A képzés során a résztvevők elméleti tanórákon és szigorú szabályok között végrehajtott gyakorlati órákon vesznek részt, és ezek során olyan dolgokat tanulhatnak meg, mint a megfelelő sebességváltás és fékezés, illetve az ideális ívek kihasználása a pályán. A programokat a vendégek szabadgyakorlással zárják.
A magyarországi képzésre jelentkezni az alábbi címen lehet, részvétel díj a szeptember 11-i fél napos program esetén 990 EUR (bruttó) / résztvevő, a szeptember 13-i, egynapos program esetén 1980 EUR (bruttó) / résztvevő.
Jelentkezés:
Vízhányó Viktória (20) 3456 106
viktoria.vizhanyo@wenson.hu
bmwvezetestechnika@wenson.hu
2040 Budaörs, AutoExpoM1, Kelet u. 1.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?