El nem mondott sztorik érkeznek az 1994-es F1-es szezonról

Könyv érkezik 1994-ről, az F1 egyik legtragikusabb évéről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Angliában január 12-én debütál a boltokban Ibrar Malik könyve, amelyben többek között Roland Ratzenberger és Ayrton Senna halálos balesetére és az azt követő káoszra keresi a választ.

Az 1994-es esztendőt sokan az egyik legtragikusabb és leginkább vitatott szezonnak tartják a Forma-1 történetében. Nem csupán az egyik legnagyobb ikonját vesztette el a sportág, de ekkor tűnt fel Michael Schumacher és a Benetton a bajnoki trófea esélyeseként.
Emellett ádáz politikai csaták dúltak a sportág irányításának megszerzéséért, de még némi csalás valamint befolyással való visszaélés is történhetett. Ezt a káoszt járja körbe Ibrar Malik könyve, az 1994: The untold story of a tragic and controversial F1 season – egyébként 29 fontért + postaköltségért megrendelhető.
Hirdetés

Bár magyar megjelenésről még nem tudni, de a szombaton debütált könyv könnyen kötelező darabbá válhat a Forma-1 és Ayrton Senna rajongók számára. Azonban nem csak számukra lehet érdekes az iromány. A szerző nem a Roland Ratzenberger és Senna halálára hegyezi ki a könyvet, ennél komplexebb képet vizsgál.
Olyan kérdéseket feszeget például, hogy Senna valóban hallotta-e Schumacher Benettonjában az illegálisnak számító kipörgésgátlót? A hockenheimi tüzet az okozta, hogy a Benetton eltávolította az üzemanyagszűrőt? Miért nem kapott a tűzeset miatt semmilyen büntetést a csapat? Végül: manipulálták-e az 1994-es bajnokságot? Malik ezekre a kérdésekre keresi választ 164 oldalas könyvében, amit több mint 290 db korabeli fényképpel illusztráltak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?