Ez már vicc: péntektől olcsóbb a szerdán emelt árú gázolaj

Pénteken csak a gázolaj ára csökken, a benzin ismét kimarad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kétszer annyival csökken a dízel ára pénteken, mint amennyivel szerdán emelkedett.


Szerdán drágult a dízel üzemanyag, literenként 2 forinttal többet kell érte fizetni, mint korábban. Péntektől pedig olcsóbb lesz, ráadásul a szerdai emelés kétszeresével, literenkénti 4 forinttal csökken az ára, így mindössze két napot kell kihúzni tankolás nélkül. A benzint e héten egyáltalán nem érinti az árváltozás.
Hirdetés

A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára 345 forintra mérséklődik, a 95-ös benziné 337 forint marad. Mindkét üzemanyagfajta jóval olcsóbban kapható ma, mint amennyibe a 2012-es csúcsszinten került. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos áreltérések is adódhatnak, így természetesen nemcsak a tankolás idejére, hanem helyére is erőteljesen ajánlott figyelni. Meg persze arra is, hogy leginkább akkor járunk jól, ha akkor tankolunk, amikor amúgy is utunkba esik egy olcsóbb kút, a kedvező üzemanyagárért autózás könnyedén ráfizetéssé válhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 12:12
  Permalink

  A fillér még ok, aláírom hogy hülyeség, de az 1 és a 2 forintos nem értem, hogy jön ide. A boltban sem 5-re és 0-ra végződik mindennek az ára.
  Minek kéne bajlódni az Euró bevezetésével, hisz most készül kinyírni magát az EU…

 • 2017.10.28. at 12:12
  Permalink

  Ennél nagyobb, vicc, hogy még mindig 90 fillérre végződik az összes ár. Valami illetékesnek nem kéne szólni, hogy az összes fillért bevonták, majd évekkel később az 1 forintost és jött a két forintos is. Vagy már az euro bevezetéséig (Kb. 2049,90 évig) így marad?
  🙂

Vélemény, hozzászólás?