Feltámadt az igazi és egyetlen hippibusz

Az eredetit nem sikerült megtalálni, de ugyanazok a művészek pingálták ki, akik azt is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha azt mondjuk, hippibusz, mindenkinek beugrik az első Volkswagen kisbusz színesre pingálva. Az eredetét viszont kevesen ismerik, mint oly sok érdekesség, ez is Woodstockhoz köthető.


A Volkswagen hippibusz története meglehetősen színes, legalább annyira, mint maga az eredeti megjelenése. A '60-as évek végén, '70-es évek elején óriási divathullámként végig söprő színesre pingált buszoknak persze van eredete is. Ha nem is a legelsőt, de a leghíresebbet a világ talán leginkább ismert zenei fesztiválján állították ki, az 1960-es Woodstock fesztiválon. Néhány művész sajátos performance-aként állították ki, az alkotók név szerint Dr. Bob Hieronimus és John Wesley Chisholm voltak, és még ma is élnek. Terve vették, hogy a híres fesztivál 50. évfordulójára felújítják az eredeti hippibuszt és ebben a VW USA is segítette őket.
Hirdetés


Az eredeti autót sajnos nem sikerült felkutatniuk, bár hónapokat szántak rá, nem találtak hozzá vezető szálat, sajnos eltűnt. A következő lehetőségként egy azonos évjáratú, 1963-as buszt kerestek és találtak is. A teljes restaurálást követően, hat hónapon keresztül kézzel festették fel az eredeti mintákat, rajzokat, hieroglifákat és üzeneteket, Hieronimus szerint mindenre már nem emlékezett, ezért temérdek fotót kellett átnézniük. A csak Light Bus-ként emlegetett hippibusz végül elkészült és tökéletesen megidézi az eredeti szellemet, a '69-es fesztivál hangulatát és szellemiségét is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?