Gázolaj árzuhanás a dráguló benzin mellé? Pénteken ez jön!

Eltérő irányba változnak a hazai üzemanyagárak a hétvégére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Péntektől drágábban tankolhatnak majd a benzines pisztolyt leemelő autósok, eközben a gázolajért lényegesen kevesebbet kell majd fizetni. Mindez természetesen a piaci árakra vonatkozik, a hatósági áron tankolóknak továbbra is él az ársapka.

Eltérő irányba és eltérő mértékben változnak pénteken az üzemanyagárak a Holtankoljak.hu információi szerint. A benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolaj beszerzési ára viszont 20 forinttal csökken pénteken. A nagykereskedelmi változás természetesen a piaci kiskereskedelmi árakat is érinti, illetve a prémium üzemanyagok árára is hatással lesz.
Hirdetés
Természetesen az ársapka továbbra is megmarad azok számára, akik magántulajdonú személyautóba tankolnak, illetve a szokásos egyéb, a rendeletben vagy a töltőállomáson megszabott kritériumoknak is megfelelnek. A 480 forintos hatósági árazásra feljogosító forgalmi engedély hiányában egy liter 95-ös benzinért átlagosan 679 forintot, míg ugyanennyi gázolajért átlagosan 796 forintot kérnek majd a pénztárnál péntektől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?