Kemény kalapot kap a Mazda MX-5

New Yorkban debütál a Mazda MX-5 Roadster Coupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a fanatikusok egyáltalán nem vágynak rá, a piaci igény megvolt a keménytetős Mazda MX-5-re. Holnap, a New York-i Autószalonon láthatjuk az ND Roadster Coupéját.


Bár egy roadster vászontetővel roadster, a Mazda az előző (NC) generációs MX-5-ből elkészítette az elektromosan mozgatott lemeztetős Roadster Coupé változatot, aminek persze nehezebb és lassabban nyíló/záródó volt a "kalapja", mint az alap vászonteteje. Mégis volt rá kereslet. Az Egyesült Államokban az eladások felét, az esős Angliában pedig 80%-át tette ki. Annak ellenére, hogy igazából a vászontetős is tökéletesen szigetel - a menetpróbán utóbbit is bőséggel volt módunk tapasztalni (sajnos). Most viszont úgy hírlik, hogy jön, ráadásul már holnap, a New York-i Autószalonon bemutatkozik az MX-5 ND Roadster Coupé kiadása.
Hirdetés

Annyit ugyanis elárult a Mazda, hogy tartogat oda egy premiert, a modell pedig kitalálható. A helyszín feltételezi, hogy az MX-5 Roadster Coupé legjelentősebb piacának számító Egyesült Államokban debütáljon a lemeztetős MX-5, ami ugyanazzal a palettával (1,5 és 2,0 literes Skyactiv benzinesekkel) várható, mint amivel a könnyebb és alacsonyabb súlypontú vászontetős is kapható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?