Kockákból ölt testet a klasszikus Chevrolet Corvette

A kizárólag felnőtteknek szánt készletet augusztusban vezeti be a Lego

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb taggal bővül a Lego Icons sorozat, több más ismert modell mellé érkezik az 1961-es Chevrolet Corvette.

Az utóbbi években számos létező modell apró másával rukkolt elő a Lego, a nyár egyik újdonsága a Chevrolet Corvette megjelenése lesz. A dánok az első generáció kései, frissített példányát vették alapul, amely a négy fényszórójáról könnyen azonosítható. A Corvette a nagyobb Legók közé tartozik, a kész autó hossza 32, szélessége 14 centiméter, maximális magassága éppen egy deciméter. A 10321 számon megjelenő készlet viszonylag részletgazdag, az utastérben a pedálokat, a rádiót és a középső visszapillantó tükröt is megformázták. A Chevy-ről egy mozdulattal eltávolítható a tető, ilyenkor a könnyedén hozzáférhetővé válik a kormány, ami az apró változatban is fordítja a kerekeket. Emellett az ajtók, a csomagtartó és a géptető is nyitható, utóbbi alá érdemes bekukkantani. A motor kidolgozása is részletes, a blokk hűtőventillátora pedig még forog is.
Hirdetés
Az 1210 darabból álló Corvette itthon augusztus negyedikétől elérhető, hivatalos ára 62 990 forint. Az Icons sorozat több legendás típust is kínál, többek között a Land Rover Defender, a Porsche 911 és a Chevrolet Camaro is hazavihető, emellett akár a Titanicot vagy az Eiffel-tornyot is megépíthejtük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?