Marcos Mantula a Sport Verdából

Megszűnt autómárka örökifjúja: Marcos Mantula

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak az új autók között léteznek különlegességek, egy csaknem 30 éves autó is lehet egzotikus, például, ha 5,7 másodperc alatt 100 km/órára ér. A Marcos Mantula ilyen.

Kevesen ismerik az 1959-ben két angol úriember Jem Marsh és Frank Costin által alapított Marcos Cars-t, mely kizárólag sportautókat épített. Egyedi, szabályos, ma is szemkápráztató formák, hosszában épített orrmotor és természetesen hátsókerékhajtás jellemezte kis sorozatú, üvegszálas műanyag karosszériás autóit.
Motort sosem gyártott a Marcos, modelljei számára a Volvótól, a Fordtól, a legizmosabb Mantula számára pedig a Rovertől vásárolt. Utóbbi 3,5 literes V8-assal a mindössze 900 kilogrammos saját tömegű kupé 5 fokozatú váltójával 5,7 másodperc alatt volt képes 100 km/órára gyorsítani, s ezt nem, hogy ma is tudja, némi finomítással még alul, azaz a rövidebb idővel felülmúlja. A többi részletet azonban mondja el a Sport Verda videója.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?